2024. június 20. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tovább a megkezdett úton

08.30.

Tovább a megkezdett úton

Ma este véget ér az augusztusi erőltetett menet, ugyanis a válogatott szünet előtti utolsó fordulót rendezik a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. A 7. fordulóban a hazai pályán még hibátlan mérleggel rendelkező Gyirmót FC Győr otthonában lépünk pályára.

Csertői Aurél által irányított együttes keretében a nyáron nagy volt a mozgás, nem kevesebb, mint 15 játékos távozott és kilenc érkezett. A kék-sárgáknál komoly fiatalítás kezdődött, de ez nem azt jelenti, hogy lemondtak volna az eredményes szereplésről, céljuk, hogy az élmezőnyben végezzenek. Természetesen ehhez a rutinos játékosokra is szükség van, Heffler Norbert, Lázár Patrik, Simon András vagy éppen Vass Ádám éppen ezt képviseli. A Gyirmót győzelemmel rajtolt – majd némi meglepetése – Szentlőrincen vereséget szenvedett, azonban ebből gyorsan talpra álltak, hiszen sorrendben háromszor arattak győzelmet. A Haladást és a DVSC-t hazai pályán, még a Budaörsöt idegenben fektették két vállra. A legutóbbi játéknapon, Siófokon ugyan vezettek, ám végül vesztesen távoztak a Balaton-parti városból. A házigazdák tizenkét ponttal jelenleg a tabella negyedik helyét foglalják el.

Ami csapatunkat illeti, nagyszerűen teljesít a 2020-2021. évi pontvadászatban. Tizenhárom ponttal a nevünk mögött a tabella második helyén állunk. Természetesen helyén kell kezelnünk az eredményeinket, pozíciónkat és örülnünk annak, hogy nem ragadtunk be a rajtnál. Ahhoz hogy a folytatás is hasonló legyen továbbra is sokat kell dolgoznunk, fegyelmezetten és odaadással kell játszanunk. Ha ezeket az erényeket fel tudjuk ma is vonultatni, akár Gyirmótról is ponttal, pontokkal távozhatunk. Vólent Roland mellé ezúttal Földi Marcell neve került a maródiak listájára, Tóth Benjámin viszont felépült sérüléséből, így ő már a keret tagja lesz.

A két csapat tizenegyedik alkalommal mérkőzik meg egymással a másodosztályú pontvadászat keretében. Az egymás elleni mérlegünk pozitív számunkra, hiszen három vereség és két döntetlen mellett ötször győzelmünkkel értek véget a találkozók. Még kedvezőbb a statisztika, ha azokat a mérkőzések vesszük figyelembe, melyeket Gyirmóton játszottunk, hiszen mindössze egyszer szenvedtünk vereséget az egy döntetlen és három győzelem mellett.  

A mérkőzés 17.30 órakor kezdődik, a játékvezető Szilágyi Sándor lesz.

Élő közvetítés