2020. február 23. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Történelmi mérkőzés, idei nézőcsúcs, vereség

ICS_0666

Történelmi mérkőzés, idei nézőcsúcs, vereség

A nagy múltú MTK-t láttuk vendégül szerdán a Merkantil Bank Liga NB II. hétközi fordulójában. Talán ennek is köszönhető, hogy idei nézőcsúcsot állítottunk be a mintegy 1700 néző kilátogatásával. A nézők és a hangulat is adott volt egy igazi, jó futballmeccshez, a két csapat első másodosztályú összecsapásához.

Ennek fényében jó iramban kezdődött a találkozó. Pintér remekül lőtt már az első percben kapura, de az MTK sem maradt adós a válasszal. Az első negyedóra végéhez közeledve Berdó Péter is veszélyeztetett, de a blokkban elhalt a lövés. A továbbiakban kissé leült a mérkőzés. Ezt az állapotot Thorgelle Sándor változtatta meg, mivel a 35. percben egy jobb oldali beadást rutinosan és magabiztosan vágott a kapunkba, ezzel vezetett a fővárosi klub. Néhány perccel később életveszélyes kontrát vezettek a vendégek, de a játékszer a kapunk mellett zúgott el. A félidő végéhez közeledve azonban megszólalt a síp, számunkra előnyös játékhelyzetnél, mivel Vass Ádám kezezését szabálytalannak ítélte a játékvezető, így jöhetett a büntető. Pintér Norbert állt a labda mögé, aki bírta a ránehezedő terhet és kíméletlenül bevágta. 1-1-gyel mentek a csapatok a szünetre.

A folytatásban megállt az ütő a hazai szurkolókban, mikor is újabb gólt szereztek a vendégek, de les miatt nem adták meg a találatot. Ezt követően Pintér Norbert percei következtek. 10-esünket nem tudták szabályos eszközökkel megtartani, sok lehetőséget alakított ki. Az MTK cserékkel próbált frissíteni a játékán és gyorsan ki is használta mind a három lehetőségét.

Fiaink szépen őrizték az eredményt, akár sárga lapok árán is, de az öt perces hosszabbítást nem bírtuk végig koncentrálni és sajnos elveszítettünk a mérkőzést. Hrepka lőtte a labdát a 93. percben a kapunkba.

Abból kell erőt merítenünk, hogy teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokesélyes MTK-nak és további sok és kemény munkával biztosan elérjük a kitűzött céljainkat.

Élő közvetítés