2024. március 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Bajnokaspiránst látunk ma vendégül

ICS_6043

Bajnokaspiránst látunk ma vendégül

Az MTK bajnoki mérkőzésen legutóbb 2010 őszén járt a Tiszaligetben, még azt megelőzően 1947 szeptemberében. Igaz, a 2010-2011. évi szezont mindketten az első osztályban töltöttük – igaz ez a két együttes búcsúzott a végén az élvonaltól. Azonban a nagy múltú – 23-szoros Magyar Bajnok és 12-szeres Kupagyőztes – fővárosi egyesület a következő szezonban megnyerte az NB II Nyugati csoportját, s egészen idén májusig az NB I-ben szerepelt. A kiesés után nem is lehet más a céljuk, mint rögtön visszajutni, s reményeik szerint ezt bajnokként teszik meg. Az eddig lejátszott négy mérkőzésből hármat nyertek, s egyszer döntetlent értek el.  A nyáron érkezett új szakvezető Feczkó Tamás rendelkezésére olyan játékosok állnak, mint például Balogh Béla, Bori Gábor, Gera Dániel, Hrepka Ádám, Lencse László, Torghelle Sándor, Vass Ádám.

Visszakanyarodva még a statisztikához, a legutóbbi Szolnok–MTK bajnoki mérkőzést 2-1-re megnyertük, sőt 2014. október 29-én a Magyar Kupa nyolcad döntőjében szintén 2-1-re diadalmaskodtunk a kék-fehérek ellen. Érdekesség, hogy ez lesz a két csapat első másodosztályú bajnoki találkozója.

Hétvégén elszenvedtük a szezonbeli első vereségünket a Szeged 2011 vendégeként. Tanulnunk kell az ott elkövetett védekezési hibáinkból. Ami keretet illeti, Katona György már teljes értékű munkát végez, így rá számíthat a szakmai stáb. Magyar Bence bizonyosan kihagyja a mai mérkőzést, még Tóth László szereplése kérdéses. Laczkó Milán személyében újabb játékost igazoltunk. A 20 éves támadó papírjai rendben vannak, így ő akár pályára is léphet.

A mérkőzés 17.30 órakor kezdődik, a játékvezető Takács János lesz.

Élő közvetítés