2020. augusztus 3. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tabellaparádé

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tabellaparádé

Mai napon, az MTK Budapest együttesét fogadtuk volna hazai pályán a Merkantil Bank Liga NB II. 2019-2020-as idényének utolsó fordulójában. A pontvadászat azonban a koronavírus miatt március 16-án felfüggesztésre került, majd az MLSZ elnökségének május 4-i ülésén döntés született arról, hogy a férfi OTP Bank Liga NB I., a férfi Magyar Kupa, valamint a Simple Női Ligában a BL-be jutásról döntő mérkőzések kivételével minden további országos és megyei bajnokság, kupa és grassroots torna lezárásra kerül. Ezen határozat szerint véget ért a 2019-2020-as idény a Merkantil Bank Liga NB II.-ben is, a 28. forduló utáni állás lett tehát a záró tabella.

Tabella_01

Mint látható csapatunk a 16. helyet foglalta el, így jogosultak lettünk a 2020-2021-es idényben az NB II-es bajnokságba való nevezésre, azaz célunkat elértük, újoncként megőriztük másodosztályú tagságunkat.

A bajnokság felénél, így nézett ki a tabella:

Tabella_02

Azonban a tavaszról előrehozott két forduló után így teleltek a csapatok:

Tabella_03

2020. február 2-án folytatódott a pontvadászat, mi azonban szabadnappal kezdtük az idei évet. A bajnokság felfüggesztésig, illetve lezárásáig hat találkozón léptünk pályára, melyeken nem találtunk legyőzőre. Rajtunk kívül csak a Szombathelyi Haladás mondhatja el magáról, hogy 2020-ban veretlen maradt.

Tabella_04
A Merkantil Bank Liga NB II. 2019-2020-as idényében hazai pályán 16 pontot szereztünk, ami 41,02%-os teljesítményt jelent, ez a hazai mérkőzések tabelláján a 16. pozíciót érte.

Tabella_05

Vendégként 15 pontot gyűjtöttünk, ami 38,46%-os teljesítmény, ezzel a 13. helyen végeztünk az idegenbeli mérkőzések tabelláján.

Tabella_06

A lejátszott mérkőzéseinken (26) mindössze 22 gólt szereztünk. Ennél kevesebbszer csak a Vác együttese tudott ellenfele kapujába találni.

Tabella_07

Sikereinket a stabil védekezésünknek köszönhetjük, riválisaink csak 27 gólig jutottak ellenünk. Ennél kevesebb gólt, csak Budafok kapott. Külön meg kell említeni, hogy a kapott góljaink egyharmadát, szám szerint kilencet, egymást követő három mérkőzésen (Budafok, Haladás, Gyirmót) kaptuk – egyenlő eloszlásban.

Tabella_08

Élő közvetítés