2020. április 6. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Pontszerzés igényével kelünk útra

ICS_8639

Pontszerzés igényével kelünk útra

Kettő vereség – három győzelem – kettő vereség… csapatunk így szerepelt eddig tavasszal. A Merkantil Bank Liga NB II. 30. fordulójában Siófokon, az előbbi sormintát követve győzelemnek kell(ene) következnie.

Vendéglátónk győzelemmel rajtoltak a 2017/2018-as szezon első fordulójában (hazai pályán a Sopron együttesét győzték le), azonban ezt követően egy tizenkét mérkőzésen át tartó nyeretlenségi szériát futottak. Az eredménytelenség következtében tíz forduló után Disztl László vezetőedzőt menesztették, helyére Varga Attila került, más kérdés hogy az új tréner is vereséggel debütált – Szolnokon. A 16. helyen telelő csapat két bravúr győzelemmel indult a tavasszal, ugyanis előbb Győrből, majd Kisvárdáról hozta el a három pontot. Ezt követte három vereség (Csákvár, Cegléd, Békéscsaba), majd idegenben a Vác ellen egy döntetlen. A hétközi 23. fordulóból „bepótolt” találkozón a ZTE ellen hazai pályán nagyon fontos győzelmet aratott. Így jelenleg 30 pontot gyűjtve a 15. helyet foglalja el a tabellán.

A Siófok együttesénél négy hellyel és hét ponttal jobban állunk. Nem is lehet más a célunk, minthogy ezt a különbséget minimum megtartsuk. A két vereség után zsinórban megszerzett kilenc pont – közte két alsóházi rangadón szerzett idegenbeli győzelemmel – joggal adta vissza a csapat önbizalmát. A Kisvárda ellen és a Szeged 2011 elleni hazai mérkőzésen az egy-egy pont megszerzésére volt esély, azonban ezt a lehetőséget elszalasztottuk. Ahhoz hogy nyugodtan várhassuk a bajnokság hajráját „pontosan” kell távoznunk Balaton partjáról. Balogh Miklós eltiltás, még Bonivárt Erik, Csirmaz István, Katona György, Magyar Bence és Nyerges Arnó sérülés miatt nem lehet ma a pályán.

A találkozó 17 órakor kezdődik, a játékvezető Radványi Ádám lesz.

Élő közvetítés