2024. július 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Nem érdemeltünk vereséget

10.18.

Nem érdemeltünk vereséget

A válogatott szünet után a 12. fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB II. A tegnapi játéknapon a WKW ETO FC Győr együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. A mérkőzés 26. percétől emberhátrányba játszottunk, és végül 2-0-s vereséget szenvedtünk.

Bizakodva várhattuk a tegnapi mérkőzésünket, hiszen a zöld-fehérek ellen lejátszott másodosztályú bajnoki mérkőzésink mérlege, négy győzelem egy döntetlen és egy vereség. A vendégek nálunk két hellyel hátrébb és egy ponttal kevesebbel álltak a tabellán a találkozó előtt, ráadásul két vereség után érkeztek hozzánk. Mi az előző fordulóban Pécsen, 1-0-s vereséget szenvedtünk, így számunkra is fontos volt ezen találkozónak a végkimenetele. Csábi József vezetőedző két helyen változtatott a legutóbbi kezdőcsapaton, két szolnoki fiatal, Földi és Kurdics bekerült a kezdőbe, még Lakatos Csaba és Molnár Róbert a kispadon kezdte a meccset.

A első lövésünkre sem sokat kellett várni, a 2. percben Lakatos István egy életerős bombával tette próbára a vendégek hálóőrét, aki bravúrral védeni tudott. A 14. percben ismét helyzet a győri kapu előtt, miután Ruisz röviden szabadított fel. Sipos húsz méterre a kaputól átvette a labdát, majd lő, de sajnos célt tévesztett. A 16. percben Kulcsár indítja még a saját térfeléről Bacsát, aki a kifutó kapusunk mellett ellövi a labdát, de a gólba tartó játékszert csapatkapitányunk az utolsó pillanatban szögletre menti. A 20. percben Kurdics próbálkozik, de az éles szögből leadott lövése elkerülte a kaput. A 26. percben emberhátrányba kerültünk, miután Kovács Olivér és Bacsa futott versenyt egy labdáért és játékosunk szabálytalankodott a győri támadóval. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy nyilvánvaló gólhelyzetben lökte meg védőnk az ellenfél játékosát, ezért piros lappal egyből kiállította. A szabadrúgásból, pedig Kulcsár megszerezte a vezetést a Győrnek.  A 36. percben cseréltünk, Tóth Lászlót Lakatos Csaba váltotta. A 41. percben ismét Kulcsár került lövőhelyzetbe, 14 méterről, középről leadott próbálkozását Kovács hárította.

A szünetben ismét cseréltünk Sipost Molnár Róbert váltotta. Az 51. percben a vendégek szabadrúgása után Lipták fejelt a hálóba, azonban les miatt nem adta meg a játékvezető a gólt. Kapusunk rossz kirúgása után labdát vesztettünk, majd Szimcsó iramodott meg a jobb szélen. Kicsit hosszan tolta meg a labdát, Kurdics igyekezte azt fedezni, azonban a győri játékos áthúzta magát rajta, majd úgy ítélte meg Rúsz sporttárs, hogy Kurdics végül lerántotta ellenfelét. A véleményest büntetőt Bacsa magabiztosan értékesítette, így megduplázta előnyét a Győr. Az 58. percben ismét változtat Csábi József, Földi helyett Rokszin folytatja. A 66. percben Kurdicsot hasonló körülmények között szerelik, mint Bacsát az első félidőben, azonban a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Kovács Krisztián nem ért hozzá támadónkhoz… Két perccel később vezetőedzőnk megkapja második sárga lapját reklamálásért, így ő is a kiállítás sorsára került. A 70. percben Rokszin próbálkozik, azonban az átlövésébe belelépnek. A 73. percben kihasználjuk az utolsó cseréinket is, Kurdics és Tömösvári jött le, Berdó Péter és Papp Szilárd állt be. A 86. percben a két perccel korábban pályára lépő Óvári kerül a 16-oson belülre, ám mielőtt lövésre szánná el magát Szabó Alex szereli. A 89. percben még megsürgeti a játékvezető a győri kapust, hogy igyekezzen egy kirúgással, majd még három percet hosszabbít. Annak letelte után pedig lefújja a mérkőzést, melynek végén vesztesen hagytuk el a játékteret.

Nehéz mit mondani, hiszen a játékosok ezúttal is beletették a melót a meccsbe. Nem véletlenül mondta azt vezetőedzőnk, hogy bár vesztes meccs után ritkán szokott gratulálni a csapatának, ám ezt most megtette… Folytatás szerdán, amikor Csákváron pótoljuk az augusztus végén elmaradt mérkőzésünket.

Élő közvetítés