2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Négy távozó – három érkező

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Négy távozó – három érkező

A pontvadászat a hétvégén már folytatódik, azonban az átigazolási időszak még egészen február 14. éjfélig tart. A mai napig négy játékos távozott csapatunktól: Csáki Kálmán kölcsönben Törökszentmiklóson folytatja pályafutását, Berdó Péter (Hajdúszoboszló), Molnár Róbert (ESMTK) és Vólent Roland. Három új labdarúgó érkezett eddig hozzánk, őket mutatjuk most be.

A 27 éves, szegedi születésű támadó, Busa Bence az NB III-as FC Dabas csapatából érkezett. Az őszi szezonban szerzett 11 góljával csapata házi góllövőlistájának élén végzett, nála több találattal csak két labdarúgó rendelkezik az NB III. Közép csoportjában. Legutóbbi csapatán kívül játszott a Mórahalom, a Makó, a Dunaújváros és a Szegedi VSE felnőtt együttesében és valamennyi állomáshelyén közel tíz gólt szerzett szezononként. Reméljük, eredményes játékát a másodosztályban is tudja folytatni, a mozgékony, harcos támadó.

Hegedűs Lajos személyében rutinos hálóőr segíthet céljaink elérésében. A 34 éves cerberus ugyanis közel kétszázötven alkalommal védett az első osztályban. Az MTK nevelésű játékos 2007 júliusában a Siófok színeiben mutatkozott be az NB I-ben, majd egy pécsi kitérővel 2010 nyarán igazolt vissza az MTK-ba, mely csapatnál hat évet töltött. 2016 szeptemberében lett az akkor még másodosztályú Puskás Akadémia kapusa, mely együttessel megnyeri a bajnokságot. 2020 februárjában gólt is szerezett az élvonalban, méghozzá pontot érő találatot. A Puskás Akadémia – DVTK bajnoki 91. percében ő fejelte a csapata egyenlítő találatát. 2020 októberében Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatott keretbe is behívta, ekkor már a Paksi FC kapusa. A zöld-fehéreknél egy évet tölt, 2021. augusztus 31-én szerződést bont, majd az őszi szezon hajrájában Nyíregyházára igazol, ahol hat mérkőzésen védett.

Hleba Tamás 24 éves védekező középpályás, akárcsak az újonnan igazolt kapusunk, Nyíregyházáról érkezett hozzánk. Az egykori élvonalbeli labdarúgó Szergej Hleba fia Kozármislenyben nevelkedett, majd egy évre Győrbe került, azonban 16 évesen már a PMFC-ben folytatta pályafutását, ahol 2016-ban 19 évesen mutatkozott be az akkor harmadosztályú felnőtt csapatban. Pécs után a Kozármislenyben szerepelt egy évet, majd négy évet játszott a Szentlőrinc csapatában, ahol a 2020-2021-ben a harmincnyolc mérkőzésből huszonhétszer kezdőként lépett pályára és két góllal járult hozzá, hogy a piros-feketék kivívják a bennmaradást immár a másodosztályban. 2021 nyarán Nyíregyházára igazolt, azonban egy sajnálatos baleset miatt mindössze egyszer jutott szóhoz a Spartacusban. Amennyiben sérülések nem hátráltatják, csapatunkban is alapember lehet.

Élő közvetítés