2021. január 15. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Nagy kár az utolsó percekért

12.01.

Nagy kár az utolsó percekért

Vasárnap együttesünk Csákváron lépett pályára, ahol kétgólos előnyünk után, mindkét játékrész utolsó percében kaptunk egy-egy gólt, így 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Azzal a feltett szándékkal indult útnak csapatunk, hogy megszerezzük első idegenbeli győzelmünket a szezonban. Nem ígérkezett könnyűnek a feladat, hiszen a hazaiak, mondhatni az életükért küzdenek, ugyanis a tavalyi jó szereplésük ellenére, az idén a kieső helyen állnak. Mindkét oldalon az eltiltásukat letöltő labdarúgók tértek vissza a kezdőcsapatba, a csákváriaknál Albert István és a tíz gólnál járó Daru Bence, még nálunk Kónya Márk.

Jól kezdtük a találkozót, igyekeztünk nyomást gyakorolni a hazaiakra. A negyedik percben Bárdos fejesénél már védenie kellett a hazaiak kapusának, még a 10. percben Novák centerezéséről Kurdics egy hajszállal, de lemaradt, majd Bárdos beadását Tisza fejeli a kapu fölé. A 15. percben Novák futná le a csákvári védőket, s vinné kapura a labdát, azonban Koch egész egyszerűen két kézzel lerántja támadónkat. A játékvezető nagy meglepetésünkre csak sárga lapot ad a hazai védőnek, a közel huszonkét méterről megítélt szabadrúgást Kovács Olivér a sorfalba lövi. A 19. percben ismét sárga lapot kapnak a hazaiak, miután Sejben szabálytalanul állít meg egy támadásunkat. Egy perccel később már nincs ellenszer, megszerezzük a vezetést. Novák tartja meg a labdát az oldalvonal mellett, majd jó ütemben készíti le a felfutó Csirmaznak, aki közel az alapvonaltól középre tálal a második hullámban érkező Tisza elé, aki futtából 13 méterről lőtt a hálóba. A 22. percben a hazaiak gólzsákja Daru fejelt alig a kapunk mellé, majd 23. percben a bizonytalankodó Szekszárdi mellett Sejben vitte el a labdát, s nem csak a kifutó Molnár-Farkas mellett, hanem szerencsénkre a jobb kapufa mellett is elgurult a játékszer. A 38. percben Kurdics teremtette meg magának a helyzetet miután szép csellel tisztára játszotta magát, azonban jobb oldalról, 12 méterről leadott ballábas lövését, ha másodjára is, de megszerzi a hazaiak hálóőre. A 41. percben aztán kétgólosra nőtt az előnyünk. Rokszin szöglete laposan kerül középre, Bárdos sarokkal tovább csúsztatta, érkezett Novák, aki kapura küldi a labdát. A próbálkozást hárítja Markek, de a kipattanót Szekszárdi a hálóba vágta. Már mindenki a szünetet jelző sípszóra várt, amikor Major jobb oldali beadását Daru hat méterről a hálóba fejelte.

A szépítő találattal visszajött a meccsbe a Csákvár, akik a második félidő elejétől kezdve többet birtokolták a labdát, helyzetet azonban a 63. percig nem jegyezhettünk fel. Ekkor egy bal oldali beadást Daru fejelte a kapu mellé. Két perccel később hazai szöglet után középen Daru, a hosszún Nándori marad le kicsivel a labdáról. Érdekes, hogy játékrész felétől is többet volt a hazaiaknál a labda, a meddő mezőnyfölény ellenére nekünk voltak kapura lövéseink. A 67. percben oldalszabadrúgás után Tamás László előtt nyílik meg az út, védőnk 18 méteres lövését védi Markek. Mind a 77., mind a 82. percben egy-egy szabadrúgás után kapu elé ívelést követően veszélyeztettük a hazaiak kapuját, majd a 89. percben Bárdos 17 méteres lövésének hárítása sem okoz komoly feladatot a hazai kapusnak. A csattanó – a mi szempontunkból negatív kifejletű – a végére maradt. A 90. percben a csereként beállt Baracskai indult el a jobb oldalról keresztbe befelé három védőnk között, majd Madarászhoz passzolt, aki visszaadta a feladónak a labdát, és a csákvári játékos 18 méterről, középről tisztán lőhetett. A lövés megpattant Kovács Olivéren, így kapusunknak esélye sem volt a hárításra. Ezzel a góllal alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Bosszantó, hogy a legutóbbi két idegenbeli találkozónkon is nálunk volt az előny, de sem Kazincbarcikáról, sem pedig Csákvárról nem sikerült győztesen hazatérnünk. Ugyanakkor az őszi teljesítményükre nem lehet panasz, hiszen 19 mérkőzésen 28 pontot gyűjtöttünk, aminél többet csak hét csapat szerzett a bajnokság első felében. A tavaszi folytatásra nem kell sokat várni, hiszen még az idén két előrehozott mérkőzés vár csapatunkra. December 6-án Szentlőrincen lépünk pályára, még december 13-án a Szombathelyi Haladás ellen zárjuk az évet a Tiszaligetben.

Élő közvetítés