2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Féltávhoz érünk

11.29.

Féltávhoz érünk

Ma a Merkantil Bank Liga NB II. 19. fordulóját rendezik meg. Csaptunk az őszi utolsó – még az idén lejátszandó két találkozó már tavaszról előrehozott – mérkőzésén az Aqvital FC Csákvár ellen, idegenben lép pályára.

A vendéglátóink az előző, idő előtt véget ért bajnokságot a 4. helyen zárták, éppen ezért várakozáson aluli az idei eddigi szereplésük. Az első csapat volt, melyet a koronavírus járvány sújtott, azonban már a rajtnál „beragadtak”. Öt mérkőzés után mindössze két pontjuk volt, az első győzelmüket a 13. fordulóban október 25-én szerezték a DEAC vendégeként. Onnantól új erőre kaptak a sárga-kékek, hiszen hat mérkőzés alatt 10 pontot gyűjtöttek. Daru Bence megtalálta a góllövő cipőjét, a támadó már tíz gólnál jár az ősszel. Visisnka Ede együttese tehát jó formában várhatja a mai összecsapást, még akkor is, ha szerdán, Siófokon vereséget szenvedtek. Előtte viszont hazai pályán, a listavezető DVSC-vel döntetlent játszottak.

Ami csapatunkat illeti, feltehetjük azt a bizonyos pontot az i-re. Az eddigi tizennyolc mérkőzésből 27 pontot gyűjtöttünk, aminél többel csak hat csapat büszkélkedhet. Amennyiben ma megszereznénk szezonbeli első idegenbeli sikerünket, úgy a „harmincasok” táborába léphetnék. Ezúttal is lesznek hiányzóink, azonban Kónya Márk letöltötte eltiltását, így ő ott lehet a kezdőcsapatban.

A két együttesnek ez lesz a tizenegyedik egymás elleni bajnoki találkozója. Az eddigi mérlegünkön akad javítani való, hiszen ötször a Csákvár nyert, háromszor döntetlen lett az eredmény, még mindössze két alkalommal hagyhattuk el győztesen a játékteret. Igaz, a legutóbbi Csákvár – Szolnok elleni mérkőzésen mi örülhettünk, hiszen 2019. szeptember 18-án Vólent Roland (jelenleg műtét után lábadozik) góljával 1-0-ra nyertünk. Ezzel az eredménnyel ma is kiegyeznénk!

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Barna Gábor lesz.

Élő közvetítés