2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Megnyert mérkőzést veszítettünk el

IMG_0454

Megnyert mérkőzést veszítettünk el

Az NB III. Keleti csoport negyedik fordulójában a Nyírbátor vendégeként létünk pályára. A találkozó 35. percéig felborult a pálya, még a vezetést is megszereztük, azonban Papp Szilárd kiállítása döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, de nézzük sorjában…

Tóth Tibor vezetőedző mindössze Ágoston Kristófot – három mérkőzésre tiltotta el a Fegyelmi Bizottság – volt kénytelen nélkülözni a legutóbbi győztes kezdőcsapatból. Jól is kezdtük a nyírbátori találkozót. Letámadtuk a hazai csapatot, nem hagytuk kibontakozni őket. Ennek eredményeként már a 10. percben megszereztük a vezetést. Ki más, mint Simon Attila volt a gólszerzőnk, aki Kun László szögletét követően a hosszú ötös sarkáról bombázott a rövid felső sarokba. Ezután sem álltunk le, igyekeztünk tovább növelni előnyünket. Benne volt a mérkőzésbe a újabb gólunk, melyhez Papp Szilárd egy fejest követően és Annus Árpád egy közeli lövés után állt a legközelebb. Sajnos nem sikerült ezeket a helyzeteket értékesíteni. Az első hazai próbálkozásra a 36. percig kellett várni, ekkor Reznek Donát lövését védte Molnár-Farkas. A 41. percben aztán villant a piros… Lovas László játékvezető úgy ítélte meg, hogy Papp Szilárd a tavaly még szolnoki színekben játszó Katona Györgyöt szándékosan buktatta, így a nyírbátori játékos nem tudott tovább menni a kapunk felé. A 18 méterről, középről járó szabadrúgásból, a sértett – mi tagadás – nagy gólt ragasztott a hálónkba.  

A szünetben Laczkó Milánt Kotula Máté váltotta. A második félidő első lehetősége a gólszerzésre előttünk adódott, a 49. percben Földi beadását Simon fejelte kapura, azonban a hazaiak portása a helyén volt. Egy perccel később Lovas László játékvezető tovább sújtott bennünket – 11-est ítélt a hazaiak javára. A büntetőt Katona György végezte el, ám hogy ebből nem született újabb gól az Molnár-Farkas Tamás higgadtsága, az ezzel párosuló védése akadályozta meg. Az emberhátrány ellenére is mentünk előre becsülettel, támadtunk a győzelemért, azonban így óriási terület maradt a védelem mögött. A hazai kontrák magukban hordozták a veszélyt, s az egyik ilyen akcióból a 63. percben megszerezte a vezetést a Nyírbátor. Pálinkás Gergő 8 méterről, estében lőtt a léc alá. Most már nem a győzelemért, hanem az egy pontért mozgósítottunk minden energiánkat. A 84. percben Katona György lépett ki a védőnk vonalából, Szabó Richárd pedig lerántotta a támadót. Mivel ezt utolsó emberként tette, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. A kettős emberhátrányban is volt sanszunk az egyenlítésre, azonban Tóth Benjámin lövését hatalmas bravúrral védte a hazaiak kapusa.

A szombati volt csapatunk első veresége az idei pontvadászatban. Különösen fájó, hogy egy olyan találkozón nem sikerült pontot szereznünk, melyen minden esélyünk megvolt arra, hogy már az első játékrészben magunk javára eldöntsük azt.

Élő közvetítés