2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Mai feladat: utolérni magunkat

04.11.

Mai feladat: utolérni magunkat

Egy hét alatt már a harmadik mérkőzésüket játszák a csapatok a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Együttesünk ezúttal hazai pályán lép pályára, ma a tabella 7. helyén álló Soroksár SC látogat a Tiszaligetbe.

A volt válogatott labdarúgó, Fradi-ikon, Lipcsei Péter személyében 2017. júliusa óta ugyanaz az vezetőedző mai riválisunknál. Az elmúlt években rendre a középmezőnyben végzett a Sori, előbb a 8., majd a 7., a legutóbbi idő előtt véget ért pontvadászatban pedig a 10. helyen zártak. Ebben a szezonban jelenleg 49 pont áll a nevük mögött, ugyanannyi, mint a hatodik helyezett Ajkának. Egy döntetlennel (Nyíregyháza) és három győzelemmel (ETO FC Győr, Kazincbarcika, Békéscsaba) indították a 2021-es esztendőt, ráadásul a négy találkozón egyetlen gólt sem kaptak, majd a Csákvár otthonában szenvedtek vereséget. Azóta tartják a hazai pályán győzelem-idegenben vereség mintát, igaz, hétközben otthon gól nélküli döntetlent játszottak a kiesés ellen menekülő Siófokkal. Az első számú gólfelelősük Lovrencsics Balázs 13 gólnál jár, így rá figyelnünk kell, már csak azért is mert az őszi találkozónkon is, amikor vereséget szenvedtünk (2-0), sikerült a hálónkba találnia.

Ami csapatunkat illeti, kisebb hullámvölgybe kerültünk. Az ősszel három nyeretlen mérkőzést követően hamar kiegyenesedtünk, a tavasszal azonban ez most hosszabbra nyúlik. Összességében továbbra sincs okunk szégyenkezni, hiszen továbbra is ott vagyunk a középmezőnyben, 43 ponttal a 11. helyet foglaljuk el a tabellán, ráadásul mai sikerünkkel három pontra megközelíthetjük mostani ellenfelünket, a Soroksárt. Sőt, amennyiben ma nyerünk – márpedig erre készülünk – elmondhatjuk, hogy ugyanazon csapatok ellen ugyanannyi pontot szereztünk ősszel, mint tavasszal. Akkor tizenhárom forduló után tizennyolc pontunk volt, s ez most is meglehet. Ehhez végig koncentráltan kell játszani, nem szabad hátul hibázni, illetve elől a helyzeteinkkel jó kell sáfárkodni. A csapatból eltiltás miatt senki nem fog hiányozni, Kurdics Levente és Vólent Roland kivételével mindenki a „fedélzeten”.

Ez lesz a két csapat tizenharmadik egymás elleni bajnoki mérkőzése, melyek közül mindössze egy végződött döntetlenre. A sorminta megszakadt az ősszel, amikor is a Soroksár otthon tartotta a három pontot, ugyanis az azt megelőző hat találkozón mindig a vendégcsapat nyert. A mérlegünket a Soroksár ellen egyensúlyba kell ma hozni, hiszen az öt szolnoki sikerrel szemben hat soroksári van, a már említett döntetlen mellett.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Rúsz Tamás lesz.

Élő közvetítés