2024. március 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Magyar Kupában 1/1

marci

Magyar Kupában 1/1

Ismételten egy ifjú titánnal beszélgettem. Jó érzés hétről-hétre azzal szembesülni, hogy a csapatunknál több olyan fiatal labdarúgó pallérozódik, aki már a középiskolai tanulmányai alatt szilárd elhatározással és kemény munkával eljutott oda, hogy profi szerződés boldog tulajdonosa a Szolnoki MÁV FC-nél. A mai interjúalanyom Földi Marcell volt, lássuk, hogy miről is beszélgettünk.

Marcikám, jön egy abszolút meglepő kérdés: Mikor és hogyan ismerkedtél meg a labdarúgással?

Ha jól emlékszem, körülbelül 5 éves koromban a szüleimmel elmentem egy korosztályos fociedzésre. Egy hónapig minden remekül alakult, amíg fejen nem lőttek a labdával. Nagy sírás volt és elhatároztam, hogy én biztosan nem fogom ezt a sportot űzni. Ez az elhatározás egy évig tartott, utána a szüleim újabb próbát tettek és elvittek Gönczöl Feri bácsihoz és innen indultam igazán el.

Egyébként meglepő, hogy pont a labdarúgás szerelmese lettél. Apukád örült a választásnak?

Szerintem igen mivel az egész család nagy sport illetve futball fanatikus.

Hogyan néznek ki a mindennapjaid?

Jelenleg igyekszem a tanulásra és az edzésekre koncentrálni, de azért szakítok időt a barátnőmre is. Jövőre ugyan ez, csak meg kell csinálnom az érettségit!

Milyen a suliban az élet? Az iskolatársaid látogatják a mérkőzéseket?

Eddig nem jellemző, bár a barátnőm ott van minden meccsemen. Remélem, hogy ha egy jó és eredményes tavaszt produkálunk, egyre többen kilátogatnak majd a stadionba! Nem feltétlen miattam, hiszen eddig a felnőtt csapatban csak a Magyar Kupában léptem pályára, mondjuk ott gólt is szereztem nagy örömömre, de a csapat nagyon megérdemelné, hogy minél többen lássák Őket/Minket. Egyébként teljesen más a Tv-n keresztül meccset nézni, mint élőben. Aki élőben focit néz az nagy eséllyel örökre a „rabságába” esik ennek a mágiának.

Ez biztos! Egyébként mi lenne számodra eredményes tavasz?

A Magyar Kupában először is menjünk tovább szerdán, aztán majd látjuk a sorsolást, de jó lenne még legalább egy kört menni, bár ha úgy játszunk, mint a Puskás ellen, talán még többet is remélhetünk. A bajnokságban a mostani helyezésünk is igen csak jónak mondható, de ha megyünk még följebb az sem baj. Egy ilyen fiatal és frissen összekerült gárdától szép eredménynek gondolom ezeket.

Rendben van. Példakép van?

Igen! Magyarországon számomra Gera Zoltán a csúcs, mind játékintelligenciában, mind hozzáállásban. A külföldi játékosok között Luka Modric-ot emelném ki. Az a fickó teljesen kész, amit a pályán művel attól kivagyok!

 

Ha összejön, egy Szolnok-Fradi remélem játéklehetőséghez jutsz és bizonyíthatsz magadnak, Apáéknak, csapatnak, szurkolóknak és Gera Zolinak is! Olyan eredményes pályát kívánok neked, mint a példaképeidnek sikerült! Hajrá Szolnok!

Nagyon szépen köszönöm, azon leszek! Hajrá MÁV!

Élő közvetítés