2019. augusztus 24. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Magunkat vertük meg

ICS_0807

Magunkat vertük meg

Bár a több mérkőzés óta tartó gólcsendünk megszakadt, mégsem tértünk haza tegnap jókedvűen a Tiszaligetből. De vegyük szépen sorba, hogy mik is történtek a mérkőzésen.

Az igencsak jó formában lévő Aqvital FC Csákvár csapatát fogadtuk otthonunkban. A mérkőzés elején próbáltuk magunkhoz venni a kezdeményezést, több apró lehetőségünk is volt. Érződött, hogy a két 37 ponttal rendelkező gárda azért nem ront a másiknak, jobb a biztos alapon, de egy biztos, helyzetekig a Szolnok jutott csak, egészen a 19. percig. Akkor valami olyan történt, ami nem gyakran látható (szerencsére) a pályákon. Kapusunk, Hrabina egy haza gurított labdát, lassan játszott meg, melyet Bobál blokkolt, elcsent és kapunkba lőtt. Ezzel hidegzuhanyt biztosított mindannyiunknak. Jóllehet a találat kissé megzavart minket, de mentünk tovább becsülettel. A 41. percben viszont ismét kapituláltunk. Egy rövid felszabadítást követően keresztül ítéltek a kapunk előtt és a lehulló labdát Király Botond gurította be a kapunkba. Ezzel a nem túl hízelgő eredménnyel mehettünk a szünetre és azzal a tudattal, hogy magunknak tettük még nehezebbé a találkozót. A szünetben Berdó helyére Pantovic érkezett.

A második játékrésznek úgy kezdett neki csapatunk, ahogy ilyenkor elvárható. Néhány perc alatt több helyzetet is kidolgozott, magas hőfokon izzott a csapat. Meg is lett az eredménye, mivel Olasz Dénes az 51. percben szépített és visszajöttünk a mérkőzésbe. Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy itt benne volt a találkozóban, hogy egalizálni is képesek leszünk, de az 54. percben Rétyi lehűtött minket. Ismét kettő lett a különbség. A Csákvár kegyetlenül, profi módjára használta ki minden hibánkat és a 77. percben Rétyi szépségdíjas találattal biztosította be győzelmüket. Csapatunk becsületére legyen mondva, mindent megtettek, hogy kozmetikázzák az eredményt, de Farkas Aurél bomba találata és Olasz újabb gólja – amit érvénytelenítettek les miatt – sem hozott pontot és megnyugvást. Ismét be kellett húzni egy strigulát a vereség rublikába.

Vezetőedzőnk, Balogh Pál is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy „Hullámvasúton vagyunk, amelyet sürgősen meg kéne állítani!”

Erre remek lehetőségünk lesz szerdán, 17 órakor, mivel a Sopron csapatát látjuk majd vendégül és mindent meg kell tennünk a győzelemért, a három pontért. Mivel Kenderes Zoltánt „kiszórták” a meccs végén, Farkas Aurél pedig öt sárgás, a csapat összeállítás is komoly feladat elé állítja edzőpárosunkat.

Élő közvetítés