2019. december 10. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Csendtörésre készülve

ICS_8586

Csendtörésre készülve

Nem április tréfa, hanem tény: legutóbb április 1-én Zalaegerszegen a 85. percben sikerült utoljára betalálnunk az ellenfél kapujába. Akkor Tóth László gólja a győzelmet jelentette számunkra. Azóta, azaz 275 perce tart a gólcsend, ráadásul zsinórban háromszor szenvedtünk vereséget.

A Merkantil Bank Liga NB II. 31. fordulójában azt a Csákvárt fogadjuk, mely a 19. helyen telelt. A szünetben, úgy néz ki Szijjártó István gatyába rázta a játékosokat, ugyanis hat győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség (Gyirmóton) a tavaszi mérlege az együttesnek. Ezzel a remek szerepléssel, illetve a vele járó 19 ponttal feltornázták magukat a 12. helyre, s jelenleg 37 ponttal – akárcsak mi – rendelkeznek. S ha nem volna elég, hogy jó passzban érkeznek hozzánk, még az is önbizalomra adhat okot a Fejér megyei együttesnek, hogy az eddigi hét találkozónkból, mindössze egyszer, még 2014. augusztus 30-án szenvedtek vereséget tőlünk.

Ám statisztika ide vagy oda, ma sem az lép pályára. Éppen ezért bízhatunk benne, hogy ma ismét szolnoki gólnak, góloknak lehet örülni. Fontos egy hét következik számunkra, hiszen a három mérkőzésen – Csákvár, Sopron, Cegléd – szerezhetünk annyi pontot, hogy a bajnokság hajrájában már ne kelljen izgulnunk. S ha már egyszer sikerült egy kilencpontos hetet (Mosonmagyaróvár, Győr, ZTE) produkálni, akkor miért ne sikerülne akár most is. Eltiltás miatt senki nem hiányzik majd, azonban sérülése miatt Csirmaz István és Katona György nem bevethető.

A találkozó 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Ducsai József lesz.

Élő közvetítés