2023. december 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Komoly célok mind a pályán, mind a tanulásban

032

Komoly célok mind a pályán, mind a tanulásban

Egy újabb ifjú játékosunkkal beszélgettem hétfőn este. Kánya Norbert, a Szolnoki MÁV FC fiatal titánja rendkívüli elhatározottsággal tekint jövője felé, amely érettségit, főiskolát és rengeteg fantasztikus futball élményt tartogat. Ismerjük hát meg egy kicsit jobban játékosunkat.

Norbikám, mesélj, hogyan érzed magad a csapatnál?

– Köszönöm szépen, nagyon jól. Amióta megkaptam a felnőtt, profi szerződést még büszkébben öltöm magamra a szolnoki mezt. Az, hogy ennyi idősen tulajdonosa vagyok, egy ilyen szerződésnek csak még elszántabbá tesz, és kettőzött erővel végzem a dolgom.

Jó ezt hallani. A suliban is ilyen agilis vagy? Érettségi?

– Szerintem hozzátartozik az élethez, hogy az ember mindig művelje magát és szélesítse a látómezejét. Az érettségire tulajdonképpen szorgalmasan készülök és már kicsit elébe is mentem, hiszen angol nyelvből már megcsináltam az előrehozottat.

Netán folytassuk angolul a beszélgetést?

– Szerintem nem jelentene nagy problémát.

Azért inkább maradjunk a drága anyanyelvünknél, még a végén felsülnék. És középiskola után, hova tovább?

– Nagyon szeretném, ha a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karára felvennének, így a suliból néhány perc alatt már a Stadionnál is lehetnék és jöhet a foci, mert hát a nagy szenvedély az a labdarúgás. Csak remélni tudom, hogy a Szolnoknál nagy dolgokat érhetünk el a csapattal.

Kívánom, hogy sikerüljön! Egyébként legutóbb a Szentlőrinc elleni Magyar Kupa siker alkalmával láthatott a nagyérdemű játszani. Mennyi játéklehetőséget kapsz a csapatnál?

– Az őszi szezon elején többször kaptam bizonyítási lehetőséget, de október környékén lebetegedtem és majdnem két hónapig ez igen csak visszavetett. A tavasszal már pályára léptem ismét tétmeccsen és természetesen azért küzdök és hajtok, hogy ezt minél többször átéljem.

Szokásos kérdésem következik. Az iskolatársaid látogatják a meccseket? Tudják, hogy már profi szerződéssel rendelkezel a Szolnoki MÁV FC-nél?

– Tudják, most már egyre többen és ki-kilátogatnak a mérkőzésekre. Ez is pluszmotivációt jelent számomra.

Múltkor olvastam, hogy valaki a kezdő csapatba is követelt egy mérkőzés előtt.

– Igen, én is látom ezeket és nagy örömmel tölt el, de a mesterek majd eldöntik, hogy mikor kapok játéklehetőséget. Egy biztos, amikor megkapom, akkor kell élnem mindig a lehetőséggel, addig meg dolgozni minden edzésen, ahogy csak bírok.

Miért pont a foci?

– Anyukám 3 éves koromban megfogta a kezem és elvitt egy ovifocira. Onnantól nem volt visszaút. 11 éves koromban pedig idekerültünk sokan a Szolnokhoz. Azóta lépkedek egyre feljebb a korosztályoknál. Azt azért szeretném megjegyezni, hogy a szüleimnek óriási hálával tartozok, amiért időt és energiát nem kímélve támogattak idáig is.

Járnak a mérkőzéseidre?

– Igen, a hazaiakra, amikor csak tehetik, eljönnek, ha a korosztályos csapatban, ha a felnőttben játszom. Ez is mindig plusz töltetet ad.

Akkor nincs is más hátra, mint hogy sok szerencsét kívánjak neked a terveidhez. Azért szerencsét mondtam, mert az elhatározással, hozzáállásoddal és terveiddel abszolút rendben van minden. Hajrá Szolnok!

– Nagyon köszönöm a beszélgetést! Igyekezni fogok! Hajrá MÁV!

Mester Ádám
sajtómunkatárs

Élő közvetítés