2020. március 28. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Kell a pont, kellenek a pontok

ICS_1924

Kell a pont, kellenek a pontok

Hét mérkőzés óta nem szereztünk pontot a Merkantil Bank Liga NB II. 2017-2018-as szezonjában, így a dobogó alsó fokáról, a 12. helyre csúsztunk vissza a tabellán. Ami azonban ennél is jobban jellemzi a helyzetünket, hogy a 18. helyezettől akkori 16 pontos előnyünk hatra olvadt. Mai ellenfelünk, a Credobus Mosonmagyaróvár mindössze egy ponttal előzi meg a kieső helyen álló Szeged 2011-Gorsics Akadémia együttesét, tehát idegenben „hatpontos” mérkőzés vár ránk.

A korábbi szövetségi kapitány Várhidi Péter együttese jól rajtolt az ősszel, hiszen pontot szerzett Kisvárdán, hazai pályán legyőzte a Siófokot, s ugyancsak pontosan távozott Csákvárról. Ezt követően azonban 11 mérkőzésen maradtak nyeretlenek (6 döntetlen, 5 vereség). A télen távozott a csapattól az együttes egyik legjobbnak tartott játékosa Laki Balázs (Gyirmót), valamint a rutinos Juhász György. Már nem a keret tagja két egykor nálunk is szereplő játékos Bohner Roland (Pápa) és Tarczy Pál (Mezőkövesd). Az érkezők oldalon a magyar futballban jártasoknak Eszlátyi István és Kulcsár Kornél neve lehet ismerős, hiszen ők korábban az NB I-ben is szerepeltek. A változások nem hoztak az eredményt – reméljük ezt a mai mérkőzés után is elmondhatják vendéglátóink – ugyanis tavasszal mindkét mérkőzésüket, ráadásul hazai pályán, elveszítették.

Együttesünk idén még nem játszott hazai pályán, ugyanis mindkét találkozó (Szeged-2011, Sopron) elmaradt, ezért a két idegenbeli fellépést, újabb követi. A Kazincbarcika ellen megvoltak a lehetőségeink, azonban riválisunk jobb százalékkal értékesítette a sajátját, így vereséget szenvedtünk. A bajnokjelölt MTK Budapest otthonában 92 percig bírtuk ki kapott gól nélkül, a ráadásban azonban kétszer is betalált a hazai együttes. A mai napon azonban mindenképpen tovább kell szaporítani pontjaink számát.

Az Antal Gábor-Balogh Pál edzőpáros dolgát a labdarúgókat illetően eltiltás nem nehezíti, azonban kisebb sérülések, betegségek hátráltatták a munkát. Mindketten tudják, hisz játékos pályafutásuk során maguk is kerültek hasonló helyzetbe, egy siker segíthet a legtöbbet. Ha a legutóbbi két egymás elleni találkozót nézzük pozitív a mérlegünk, hiszen mindkétszer mi szereztük meg a három pontot, s bízunk benne, hogy ez a sorozat tovább folytatódik.

A találkozó 16 órakor kezdődik, a játékvezető Szabó Zsolt lesz.

Élő közvetítés