2023. október 1. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Ismét hétközi forduló

08.30.

Ismét hétközi forduló

A hétvégi MOL Magyar Kupa forduló után a mai napon már bajnoki pontokért lépünk pályára. Az NB III. Dél-Keleti csoport 5. fordulójában hazai pályán a Hódmezővásárhelyi FC együttesét fogadjuk.

Az előző bajnokságban a vendégegyüttes az NB III. Közép csoportjának második helyén végzett. A kék-sárgák játékoskeretében is nagy volt a fluktuáció a nyáron, hiszen kilenc játékos – köztük Irmes Dávid, Schildkraut Krisztián és Bata Kristóf, akik hárman együtt 27 gólt szereztek a 67-ből – távozott. Pótlásukra érkezett a 28 éves támadó, aki megfordult már nálunk is pályafutása során, Tóth Dániel. A Csongrád-Csanád vármegye második legnagyobb népességű településének csapata négy mérkőzés után hét ponttal a tabella hatodik helyén áll. Az első fordulóban a bajnoki cím várományosának otthonában, Békéscsabán ugyan vereséggel kezdett, azóta azonban előbb a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. mellet a Körösladányt is legyőzték, ugyanakkor legutóbb a Vasas II. ellen gól nélküli döntetlent játszottak.

Csapatunk szombaton vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupában, így már nem folytathatja tovább az idei sorozatban, azonban már itt az újabb feladat. Horváth Csaba tanítványai, akárcsak a mai vendégünk három forduló óra veretlen. A Martfű és a Honvéd II. két döntetlen eredményei közé a Vasas II. elleni győzelem „ékelődött”. Jó volna sormintát folytatni… Ehhez négy játékos nem áll vezetőedzőnk rendelkezésére: Busa Bence (sérülés), Demeter Viktor (sérülés), Földi Marcell (sérülés) és Szabó Zsombor (eltiltás miatt).

Ami az egymás elleni mérkőzéseink statisztikáját illeti: a két csapat huszonnégy alkalommal találkozott egymással a másodosztályban. Itt abszolút egyensúlyban van a mérleg, hiszen egyaránt nyolc szolnoki és hódmezővásárhelyi győzelem mellett nyolc alkalommal döntetlent játszottak a felek. Ez lesz a két csapat harmadik egymás elleni harmadosztályú találkozója, itt egy hódmezővásárhelyi siker mellett egy döntetlent jegyeznek az almanachok. Mivel az előző bajnokságban sem idegenben, sem pedig hazai pályán nem sikerült begyűjtenünk a három pontot, ráadásul még gólt sem szereztünk, így van miért „dacosnak” lennünk a szerdai bajnokin.

A találkozó 17.30 órakor kezdődik, a játékvezető Szilágyi Sándor lesz, segítői Kovács Zoltán és Szabó Ferenc Szilárd.

Élő közvetítés