2020. július 15. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Így vagy úgy, de győzni kell

ICS_6708

Így vagy úgy, de győzni kell

Akár hatpontos mérkőzés vagy létfontosságú találkozó esetleg kiesési rangadó jelzővel is lehet illetni a Merkantil Bank Liga NB II. 36. fordulójában megrendezendő Budafoki MTE elleni hazai bajnokinkat. Akárcsak a mai vendégünk, úgy mi is 39 pontot gyűjtöttünk. A tabellán a több győzelmünknek köszönhetően előzzük csak meg a 17. helyen – a még bennmaradó helyen álló – piros-feketéket.

A Budafok Prukner László irányításával vágott neki a 2017/2018-as pontvadászatnak. Az újoncnál a 13. fordulót követően történt váltás a kispadon, érkezett Tóth Bálint. Az akkor 16. helyen álló együttes nem táltosodott meg, ugyanis az év végére a 18. helyre csúszott vissza. Igaz, bennünket a Promontor utcában sikerült legyőzniük… A télen újabb edzőváltás történt, Tóth Bálintot Gálhidi György váltotta, azonban a mai találkozónkon már nem ő irányít, ugyanis a 32. fordulóban a Siófok elleni hazai pályán elszenvedett vereséget követően menesztették. És itt jön a meglepetés, ugyanis az új vezetőedző nem más lett, mint a „régi”, Tóth Bálint. Háromból hármat nyert vele a Budafok, még legutóbb a Vác állította meg a sikerszériájukat. A házi góllövő listájukat a 12-eszeres válogatott védő Csizmadia Csaba vezeti öt találattal – nem mellékesen ellenünk kétszer volt eredményes.             

Ami csapatunkat illeti az eddigi tavaszi mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. A hat hazai találkozónkból az elsőt, a Győri ETO FC ellenit sikerült megnyerni a további ötön pont nélkül maradtunk. Nyolcszor játszottunk idegenben, ahol valamivel jobban ment, ugyanis két győzelem mellet, két döntetlent játszottunk és négyszer vereséget szenvedtünk. Kár lenne azon rágódni, hogy mi lett volna, ha… Ma be kell bizonyítanunk, ami már egyébként nem egyszer sikerült, hogy ez a csapat többre hivatott. Csirmaz István, Földi Marcell, Katona György és Papp Szilárd sérülés miatt, Lakatos Csaba pedig betegsége miatt nem léphet pályára, eltiltás miatt azonban senkit nem kell nélkülöznie a szakmai stábnak.

A találkozó 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Takács János lesz.

Élő közvetítés