2023. szeptember 30. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Igazságos döntetlen

09.27.

Igazságos döntetlen

Egy évtized után fogadtuk ismét bajnoki mérkőzésen a Kecskemét együttesét. A Merkantil Bank Liga NB II. 9. fordulójában megrendezésre kerülő találkozón az első félidőben vezetést szereztünk, azonban a vendégek a második játékrészben előbb kiegyenlítettek, majd megfordították a mérkőzés állását. A rendes játékidő letelte előtt nem sokkal azonban egy büntetőből szerzett góllal egyenlítettünk, így 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

A mérkőzés előtt Sipos Zoltán, házi góllövőlistánk éllovasa jelezte, sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, így Kónya Márk, Papp Szilárd és Szekszárdi Tamás mellett a lelátóról szurkolhatott a társainak. A DVTK elleni mérkőzés óta először, nem aludtunk bele a kezdésbe. A második percben Rokszin szöglete után Kovács Olivér tisztán fejelhetett, azonban nem talált kaput. A hatodik percben Rokszin varázsolja Vólent fejére a labdát, azonban támadónk az ötös sarkáról leadott fejesét Varga Bence hárítja. A 13. percben aztán helyzet a mi kapunk előtt is, miután Kovács Olivér rosszul ér bele egy indításba, a labda Tóth Barna elé, azonban a kecskeméti támadó hat méterről a hosszú sarok mellé gurít. A vendégek a játérész derekán pontrúgásokból veszélyeztettek, ám gólt nem sikerült szerezniük. Nem úgy nekünk 39. percben. Egy jobb oldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendég védők, így Szabó Alexhez került a labda, akinek első, jobbal leadott 18 méteres lövése a blokkról visszapattant elé, majd ballal kapásból a hálóba bombázott. Ez volt az első félidő egyetlen gólja.

A szünetben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, a rosszullétre panaszkodó Berdót Molnár váltotta. Sajnos a térfélcsere után a Kecskemét dominált, melynek meg is lett az eredménye. Az 56. percben egy szabadrúgás után nem tudtunk felszabadítani, a labda egy fejes után a felső lécről középre pattant, ahová „berobbant” Szalai és hat méterről a hálóba fejelt. Egy perccel később cseréltünk Vólentet Kurdics váltotta. A 67. percben Molnár beadását a kapufa „hárította” a kipattanó labdára pedig egy vendégvédő eszmélt hamarabb, aki kivágta a labdát Kurdics elől. A 72. percben kettőt is cseréltünk, Tömösvári és Lakatos Csaba le, Irmes és Földi be. A 79. percben aztán az ötödik cserénket is kihasználtuk Lakatos István helyett Tóth László érkezett. A 81. percben aztán egy szöglet után Tóth Dániel csúsztatta meg a labdát, melyre ismét Szalai érkezett és közelről a kapuba lőtt. A kecskeméti vezető találat után, ismét megmutatta csapatunk egyik legnagyobb erényét, vagyis, hogy nem adja fel. A 87. percben Rokszin passzol Tiszához, aki a büntetőterületen belülre futó Tóth László elé továbbít, azonban támadónkat kecskeméti Szabó Alex lerántotta. A megítélt 11-est a sértett magabiztosan értékesítette. Sőt két perccel később akár a három pontot is itthon tarthattuk volna, azonban Tisza remek passza után a kapujából remek ütemben kimozduló Varga hárította Tóth László lövését. Mivel ez a lehetőség kimaradt, és az eredmény már a hátralévő időben sem változott, így döntetlennel zárult a mérkőzés, mely a látottak alapján igazságosnak mondható.

Két vesztes bajnok mérkőzés után szereztünk ismét pontot, méghozzá egy jó erőkből álló Kecskemét ellen. A vendégek bizonyították, hogy nem véletlenül állnak ott a tabellán, ahol, azaz 18 ponttal a második helyen. Ami minket illet nekünk sincs okunk szégyenkezni az eddigi teljesítményünkkel, hiszen nyolc meccsből tizenkét pont áll a nevünk mellett. Folytatás szerdán, amikor is a tavaly még NB I-es Budafok érkezik a Tiszaligetbe.

Élő közvetítés