2020. október 21. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Hagyományőrző győzelem

09.29.

Hagyományőrző győzelem

Vasárnap a 10. fordulót rendezték a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Együttesünk a jó erőkből álló FC Ajkát fogadta a Tiszaligeti Stadionban. A mérkőzésen a helyzetek alapján a vendégek álltak közelebb a pontszerzéshez, azonban Horgosi Donát góljával sikerült itthon tartanunk a három pontot.

Hiába játszottunk döntetlent Angyalföldön a Szeged elleni hazai vereséget követően, tovább szaporodtak Csábi József vezetőedzőnk ráncai, ugyanis Csirmaz István, Földi Marcell, Kovács Olivér és Vólent Roland sem tudta vállalni az Ajka elleni mérkőzést. Annak ellenére, hogy a zöld-fehérek fennállásuk során még nem szereztek bajnoki pontot Szolnokon, illetve a formájuk alapján sem ők számítottak a mérkőzés esélyesének – utolsó négy mérkőzésükön egy pontot szereztek – már a harmadik percben megszerezhették volna a vezetést. Nagy Mihály Krisztián bal oldali beadását Csizmadia az ötösről fejelte alig a kapu mellé. A 6. percben aztán a vendégek gólerős támadója, Nagy Mihály Krisztián egy szóló után Tamás szorításából, 8 méterről gurított a kapu mellé. A 24. percben a védőnk, Tajti indította az ajkai Rétyit, aki kicselezte Szekszárdit, majd tizenhat méterről leadott lövése alig kerülte el a kapunkat. A 43. percben ismét vendég ziccer, azonban a góllövőlista vezetőjének, Nagy Mihály Krisztiánnak lövését védi kapusunk.

A térfélcserét követően Molnár-Farkas Tamás bravúrjainak köszönhetően maradt továbbra is döntetlen az állás. Hálóőrünk a 48. percben előbb Nagy, majd Csizmadia próbálkozását hárította. Az 57. percben ismét helyzet a kapunk előtt, Nagy azonban hét méterről a kapunk fölé emeli a labdát. Jószerivel a vendégek kapusa először a 62. percben avatkozott játékba, Kónya beadását kifutva öklözi el Tamás László elől. Hét perccel később egy akción belül kétszer is vezetést szerezhettek volna a vendégek, de nem éltek a lehetőséggel. A 76. percben Kurdics ollózása után Novák bombázza kapura a labdát, de Horváth Dániel a gólvonalon menteni tudott. A 82. percben azonban már nem tudott hárítani az ajkai kapus. Tóth Benjámin jobb oldali szabadrúgását követően Horgosi 6 méterről szép mozdulattal fejelt hálóba. A találkozó hajrájában igyekezett egyenlíteni a vendégcsapat, azonban nem jártak sikerrel.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy vezetőedzőnket a 92. percben előbb sárga lappal figyelmeztette Zám Zsolt játékvezető, majd fél perccel később a piros lapot is felmutatta Csábi Józsefnek, aki kénytelen volt távozni a kispadtól. A csapat azonban kibírta kapott gól nélkül a hátralévő alig több mint egy percet, így győzelmünkkel ért véget a találkozó.

Az Ajka sokáig közelebb állt ahhoz, hogy gólt szerezzen, azonban a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Egy rögzített játékhelyzet után szerzett góllal itthon tartottuk a három pontot, ami azt jelenti, hogy folytatódott az a hagyomány, mely szerint Veszprém megyei alakulat pont nélkül marad Szolnokon.

Élő közvetítés