2021. január 15. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Győzelemmel zártuk az évet

12.15.

Győzelemmel zártuk az évet

Vasárnap a Szombathelyi Haladás együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. Az idei esztendő utolsó mérkőzésének végén mi örülhettünk, hiszen győzelmet arattunk.

Csapatunk szakmai stábjából eltiltás miatt Csábi József, még betegség miatt Romanek János is hiányzott, így a kispadon kapusedzőnk, Ulvicki Attila kezébe került a marsallbot. A labdarúgóink közül is többen hiányoztak: Bárdos Bence, Földi Marcell, Novák Csanád, Tajti Balázs és Vólent Roland. Ott volt viszont a kezdőcsapatban Kotula Máté, még a kispadon kezdett a másik szolnoki nevelésű játékosunk Horgosi Donát. A vendégeknél is többen kihagyták a mérkőzést sérülés, illetve betegség miatt, viszont ott volt a pályán a felépült korábbi válogatott Farkas Balázs.

Veszélyesebben kezdtek a zöld-fehérek, a harmadik percben egy oldalszabadrúgásunk utáni kontra végén Rácz cselezgetett a 16-osunkon belül, majd lövését Szekszárdi blokkolta, a felpattanót Molnár-Farkas védte, a lecsorgót pedig az üres kapu előtt Kotula bombázta ki az oldalvonalon túlra. A 16. percben az előbb említett Farkas próbálkozott a gólszerzéssel, azonban hálóőrünk ezúttal is a helyén volt. Öt perccel később Schuszter passzolt Németh Márióhoz, a Hali játékosa cselekkel bejutott a 16-oson belülre, azonban emelése nem jelentett nagy feladatot Molnár-Farkasnak. A 24. percben a vendégek házi gólfelelőse, Medgyes is próbálkozott bevenni a kapunkat, azonban gurítása a kapu mellé ment. A félidő derekától folyamatosan kezdtünk felülkerekedni a zöld-fehéreken. A 29. percben aztán a szintén korábbi válogatott hálóőr, Rózsa Dániel is bemutatta, hogy képes bravúrokra. Előbb Tisza 17 méteres lapos lövését védte, majd a kipattanóra érkező Csirmaz próbálkozását hárította a kapus. A szünetig nem sok mindent nem jegyezhettek fel a krónikások, ha csak azt nem, hogy Rokszin ápolása miatt két percet hosszabbított a játékvezető, s a ráadás perceiben Csirmaz kapott sárga lapot.

A térfélcserét követően is mi birtokoltuk többet a labdát, s az 57. percben Kónya szabadrúgása után Tamás csúsztatása okozott riadalmat a vendégek kapuja előtt. Két perccel később aztán megszereztük a vezetést. Kurdics baloldalról elvégzett bedobását kifejelte a Hali védője, a labda Rokszinhoz került a 16-os sarkánál, aki visszapasszolta a játékszert Kurdicshoz. Fiatal játékosunk egy lövő csellel becsapta Kállait, majd jobb lábbal középre tekert, ahol érkezett Tisza Kálmán és fejese után Doktoricsot érintve a hálóba kötött ki a labda. A gólunk után mindent egy lapra feltéve támadott a Haladás. A 63. percben közel jártak az egyenlítéshez, azonban Rácz tekerése a kapufa mellé szállt. Hat perccel később Tóth Barna lövését blokkolta Tamás László, majd a 78. percben büntetőhöz jutottunk. Történt, hogy Csirmaz szerzett labdát Szalay mellett, majd betört a 16-oson belülre, ahol a szombathelyi védő buktatta. A jogos 11-est Kovács Olivér végezte el, középre tartó lövését, azonban Rózsa lábbal hárította, a kipattanót Tisza lőtte kapura egyből, de azt is védte a kapus, így nem sikerült növelni előnyünket. Fél perccel később Molnár-Farkas bravúrja kellett ahhoz, hogy ne egyenlítsen a Hali, Tóth Milán lapos lövését védte szögletre. A tabella 6. helyén álló Haladás igyekezett egyenlíteni, jöttek előre becsülettel, de álltuk a sarat. A 88. percben jó helyről végezhetett el szabadrúgást Németh Márió, de ma Molnár-Farkasnak nem lehetett gólt lőni, nagyszerű robinzonáddal kaparintotta meg a labdát. És az öt perces ráadásban jött a csattanó. A 91. percben Rokszin a félpályáról indulva futotta le őrzőjét, majd éles szögből kapura lőtt, a labda alig pár centivel ment el a hosszú kapufa mellett, igaz ehhez kellett Rózsa védése is. A szögletet előbb kicsiben akartuk lejátszani, de Ulvicki „beszólására” mégis a beadás mellett döntött Rokszin. S milyen jól tette, ugyanis a nagyszerűen belőtt labdára Kovács Olivér üresen érkezett az ötösön és védhetetlen gólt fejelt. A hátralévő percekben már említésre méltó esemény nem történt, így 2-0-s sikerünkkel ért véget a találkozó.

A győzelmünkkel stabilizáltuk helyünket a középmezőny elején, 32 ponttal a 8. helyről várhatjuk a jövő évi folytatást. Nem mellesleg ez volt a nyolcadik bajnoki találkozón zsinórban melyen pontot, vagy pontokat szereztünk.

Élő közvetítés