2018. június 22. ( péntek )
Szolnok
18.5°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Győzelemmel felérő döntetlen

IMG_9651

Győzelemmel felérő döntetlen

A korábban szebb napokat látó győriek, megnyerve az NB III-at, az idei szezonban titkon – bár annyira talán nem is titkon – az első osztályú tagságot jelentő helyek egyikét tűzték ki maguk elé. Ám az első hét meccsen gyűjtött hét pontjuk egyáltalán nem egy komoly bajnokesélyes csapat benyomását kelti. Együttesünk négy ponttal többet gyűjtött, ráadásul két Győr-Moson-Sopron megyei ellenfelünket – Mosonmagyaróvár, Sopron – már megfosztottuk a három ponttól. A két gárda első másodosztályú meccsét minden eddigi eszmefuttatás ellenére az ETO kezdte aktívabban, a zöld-fehérek többször is odakeveredtek Hrabina Alex kapuja elé. A 11. percben egy korábbi Tisza-parti kedvenc, Rokszin Ádám csúsztatott mellé. Remek fociidő fogadta a csapatokat és a szurkolókat egyaránt, de utóbbiak inkább nagy taktikai csatát láthattak, semmint helyzetek sokaságát. Az első negyvenöt percben nem rezzent meg egyik háló sem.

Sok minden a térfélcsere utáni percekben sem változott. Győri mezőnyfölény, hazai helyzetek, sőt már-már ziccerek, de vagy a támadók hibáztak vagy pedig Hrabina mutatott be bravúrt. A hajrában nyomott az ETO, a felső lécet is eltalálták – de ezt a játékot még mindig gólra játsszák – és több lehetőséget is elhibáztak. A kilencven után négy perce volt a két csapatnak, hogy dűlőre vigye a dolgot, de, ami nem ment kilencven percig az négy alatt sem sikerült. Azaz maradt a 0-0, értékes pontot szereztünk Győrben.

Minden pontnak nagy jelentősége van ebben a pontvadászatban. Egy jó csapat otthonában játszottunk és úgy érzem 60 percig kontroll alatt tartottuk őket, nagy helyzetbe nem kerültek. Ebben a periódusban voltak kontralehetőségeink, de az utolsó passzok nem voltak pontosak. Az utolsó fél órában nyomott a Győr, fölényben voltak, mi pedig minden energiánkkal a védekezésre koncentráltunk. Ekkor mar nem maradt erő ellentámadásra, de levédekeztük a vendéglátó összes lehetőségét és megszereztük az egy pontot. Ez a döntetlen felér egy győzelemmel, hiszen Győrből nem sokan fognak ponttal, pontokkal távozni – értékelt a találkozó után Balogh Pál vezetőedző.

Élő közvetítés