2021. május 8. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Folytassuk tovább a győri hagyományt

04.28.

Folytassuk tovább a győri hagyományt

Hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Csapatunk ma a WKW ETO FC Győr vendégeként lép pályára.

A Rába-parti csapatnál a március 14-i Csákvár elleni (1-1) bajnoki mérkőzést követően edzőváltás történt, Csató Sándort Dobos Barna váltotta a kispadon. Az új trénerrel öt mérkőzést játszottak a zöld-fehérek, melyeken egy-egy győzelem és vereség mellett háromszor döntetlent játszottak. Jelenleg 46 ponttal a 11. helyet fogalják el a tabellán. A keretükben a rutinos játékosok mellett fiatalok is szép számmal megtalálhatók. A korábbi válogatott támadó Priskin Tamás személyében az NB II. góllövőlistájának éllovasa is náluk szerepel, továbbá Lipták Zoltán és Vári Barnabás neve is ismerős lehet a szolnoki szurkolóknak. Érdekesség, hogy a tranfermaket.com alapján a másodosztályú bajnokság harmadik legértékesebb keretével rendelkeznek a Rába-partiak, akik vasárnap a Siófok vendégeként kétgólos előnyt „adtak le”, s így csak egy pontot szereztek..

Csapatunk megnyerte a hétvégi Nyíregyháza elleni hazai mérkőzését, így már négy pont előnnyel és két hellyel áll a Győr előtt a tabellán. Hazai mérlegünk impozánsnak mondható, az idegenbeli kissé vegyes képet mutat. A 12 szerzett pont 17 találkozóból nem igazán sok, azonban ha arról az oldalról nézzük teljesítményünket, hogy mindössze hét csapat otthonában szenvedtünk vereséget az már viszont elfogadható. Minden esetre ma itt a lehetőség tovább szaporítani pontjaink számát. Nem lehetetlen a küldetés, hiszen alig egy éve, 2020. március 8-án ezt már megtettük, amikor is Földi Marcell góljával győztesen távoztunk az ETO Parkból. Az akkori gólszerzőnk ma nem léphet pályára, ötödik sárga lap utáni eltiltását tölti akárcsak Szekszárdi Tamás. Molnár-Farkas Tamás kisebb sérüléssel bajlódik rajtuk kívül mindenki bevetésre kész a mai napon.

Ritkán találkozott eddig egymással a két csapat a másodosztályban, ez lesz a két csapat hatodik egymás elleni mérkőzése. Mindössze két alkalommal találkoztak a csapatok a Győr pályaválasztása mellett, ezeken még gólt sem kaptunk. A már említett 1-0-s sikerünkön kívül egy 0-0-s döntetlent játszottunk velük. Ha ma sem találnak a zöld-fehérek a hálónkba az egy pont már biztos…

A mérkőzés 18.00 órakor kezdődik, a játékvezető Nazsa Tamás lesz.

Élő közvetítés