2023. március 20. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Férfi munka volt!

08.24.

Férfi munka volt!

Nagyszerű teljesítményt nyújtott csapatunk tegnap a feljutást célként megfogalmazó DVTK ellen a Merkantil Bank Liga NB II. 5. fordulójában. A piros-fehéreknek jószerivel helyzetük sem volt a mérkőzésen, még mi két gólt is szereztünk, így megérdemelt győzelmet arattunk a veretlen csapatok találkozóján.

A miskolciak négy mérkőzés után nyolc ponttal álltak a tabellán, akárcsak mi. Nálunk sérülés miatt ismét nem léphetett pályára Földi Marcell, Kovács Olivér, Kónya Márk, Papp Szilárd és Tóth László, míg ellenfelünknél Könyves Norbert és Molnár Gábor hiányzott. Jól kezdtük a mérkőzést a szakadó eső, valamint a tévéközvetítés ellenére is szép számmal kilátogató nézők előtt. A hangulatra sem lehetett panasz, mindkét csapat szurkolói biztatták kedvenceiket, az idő előrehaladtával természetesen a mi drukkereink voltak a hangosabbak…

A vezető gólunkat ugyan csak a 40. percben szereztük meg, mely ahogy mondani szokták érett már. Akár húsz perccel korábban is előnyhöz juthattunk volna, azonban Lakatos István, Lakatos Csaba és Kurdics Levente lehetőségei közül – három perc leforgása alatt – egyiket sem sikerült gólra váltani. A 24. percben Tömösvári Bálint előtt adódott tiszta lövési lehetőség, azonban középpályásunk 14 méterről nem találta el a kaput. A 34. percben Sipos veszélyeztetett, de nem sikerült kihasználnia a diósgyőri kapus és a védők bizonytalanságát, az oldalhálót találta el. Nem úgy hat perccel később! Kurdics a jobb oldalon „legyőzte” Hegedűst, majd törhetett kapura, nagyszerűen vette észre a középen érkező Sipost, aki átvette a passzt és tíz méterről higgadtan a hálóba gurított, a menteni igyekvő diósgyőri játékosok között. Két perccel később sajnos egy rossz mozdulat után Szekszárdi Tamást ápolni kellett és a szünetben sérülése miatt le is kellett cserélnünk a belső védőnket.

Ez sem tudta kizökkenteni csapatunkat, hiszen ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Az 53. percben pedig megszületett az újabb gólunk. Sipos végzett el szabadrúgást, melyet remekül csavart befelé és a röviden érkező Tisza Kálmán 15 (!) méterről védhetetlenül fejelt a hálóba. Hiába próbálkozott cserékkel változtatni Kondás Elemér a diósgyőri csapatjátékán ma nem találtak fogást rajtunk. A 83. percben jöhetett volna a slusszpoén, azonban Rokszin 18 méteres bombája pár centivel a kapu fölött hagyta el a játékteret, így 2-0-s győzelmünkkel ért véget a találkozó.

A közönségünk fantasztikus biztatása mellett nagyszerű győzelmet arattunk. Tovább őrizzük veretlenségünket és ezzel az újabb három ponttal már a tabella második helyére léptünk fel. Természetesen tudjuk, hogy sok van még a bajnokságból hátra és most kell szerénynek maradni, de erre a mutatott játékra büszkék lehetünk.

Élő közvetítés