2021. január 15. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Első idegenbeli sikerünkre készülünk

12.06.

Első idegenbeli sikerünkre készülünk

Az időjárás, mintha „képben lenne” az MLSZ versenynaptárát illetően, ugyanis a hétvégére tavasziasra fordult. A Merkantil Bank Liga NB II. mai 20. fordulója, pedig már a futballban tavasznak számít, a nyitányon a Szentlőrinc vendégeként lépünk pályára.

Ellenfelünk – bár abszolút újoncnak számít a másodosztályban – az őszt húsz pontot gyűjtve a 16. helyen zárta. Ráadásul az elmúlt fordulóban „hazaköltöztek” a piros-feketék, ugyanis addig kozármislenyi albérletükben játszották az otthoni mérkőzéseiket. A régi-új környezetben pedig győzelemmel mutatkoztak be, a Siófok együttesét fektették két vállra a 89. percben szerzett góljukkal. Az utolsó három mérkőzéséből kettőt megnyertek Sluka Marián tanítványai, így kellő önbizalommal várhatják a mai találkozójukat. Keretükből, akikre érdemes odafigyelni a támadó Frőhlich Roland – a csapat korelnöke –, Sili Luka aki a legtöbb találatot szerezte a csapatban. Molnár Róbert neve pedig onnan ismerős a szurkolóink számára, hogy egy évig volt játékosunk.

Ami csapatunkat illeti az őszi nyolcadik hely és a huszonnyolc szerzett pont igencsak jónak mondható. Ezt a sikeres szereplést kell ma tovább folytatnunk, bár tudjuk, nem ígérkezik könnyűnek ez a találkozó sem. Eltiltottunk nincs, azonban sérülés, illetve betegség miatt Földi, Horgosi, Kotula, Tajti és Vólent továbbra sem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Akik azonban ma pályára lépnek mindent tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy ebben a bajnokságban először idegenben is megszerezzük a három pontot. Azonban mint az éremnek, ennek is két oldal van, mert azért az sem kis bravúr, hogy a kilenc eddigi idegenbeli találkozónkból, mindössze háromszor (DVSC, Kaposvár, Soroksár) szenvedtünk vereséget, s többek között a Haladástól, a Gyirmóttól és a Vasastól is „pontosan” távoztunk.

Ez lesz a két csapat első másodosztályú mérkőzése, melyen a Szentlőrinc lesz a pályaválasztó. Ősszel hazai pályán 1-0-ra legyőztük őket, még 2017. február 14-én a Magyar Kupa keretében az akkor harmadosztályú riválisunk otthonában 2-0-ra sikerült diadalmaskodnunk. Ezen eredmények közül bármelyiket elfogadnánk ma is.

A mérkőzés 13.00 órakor kezdődik, a játékvezető Görög Márió lesz.

Élő közvetítés