2020. március 28. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Előzésre készülünk

09.29.

Előzésre készülünk

A Merkantil Bank Liga NB II. 10. fordulójában a Budaörs csapatát fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban. Ellenfelünk egy ponttal és egy hellyel áll jobban nálunk, így mai győzelmünk esetén mindenképpen helyet cserélnénk a tabellán.

Az 1924-ben alapított egyesület labdarúgó csapata 2006 nyarán fennállása során először jutott fel először a másodosztályba, melytől hat szezon után búcsúzott. A visszatérésre három évet kellett várniuk, 2015 óta megszakítás nélkül a Merkantil Bank Liga NB II. tagja a zöld-fehér együttes. 2017 januárjában nevezték ki a szakmai munka első számú vezetőjének a korábbi válogatott labdarúgót, Bognár Györgyöt. Irányításával előbb a bennmaradást harcolták ki, majd a negyedik, még az előző szezonban az ötödik helyen zárt a Budaörs. A nyáron nagy volt a fluktuáció a játékoskeretben, így még közel sem értek a csapatépítés végére. Ráadásul az sem szerencsés számukra, hogy évek óta idegenben (előbb Csákváron, majd Tatabányán) játsszák hazai mérkőzéseiket. Minden esetre az első négy forduló után a negyedik helyen álltak hét ponttal a tabellán, azóta mindössze egy döntetlenre futotta erejükből. Ennek a szereplésnek a legfőbb oka a „gólképtelenség”, ugyanis négy mérkőzés óta nem találtak az ellenfél kapujába.

Ha már a mai ellenfelünknél szóba került, mi sem lehetünk büszkék a nyolc mérkőzés alatt megszerzett öt gólunkra, ám arra igen, hogy legutóbb a jó erőkből álló Csákvár otthonában sikerült győzelmet aratnunk. Nagyon fontos három pontot szereztünk, hiszen ezzel közelebb zárkóztunk a többi csapathoz. Azonban az idegenbeli sikerünk akkor értékelődik fel igazán, ha ma hazai pályán legyőzzük riválisunkat. Eltiltottunk nincs, ám Tamás László sérülése miatt csak csütörtökön csatlakozott a csapathoz, így rá nem számít Csábi József vezetőedző. Rajta kívül mindenki bevethető.

A két csapat egymás elleni mérlegén is javítanunk kellene, ugyanis az eddigi hat másodosztályú bajnokinkon mindössze egyszer sikerült diadalmaskodnunk, a két döntetlen és a három vereség mellett.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Berényi Tamás lesz.

Élő közvetítés