2021. május 8. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Ellentétes formában lévő csapatok csatája

05.02.

Ellentétes formában lévő csapatok csatája

Hajrájához ért a Merkantil Bank Liga NB II. 2020-2021. évi küzdelem sorozata. A mai fordulóval együtt már csak háromszor lépnek pályára a csapatok. Együttesünk a kiesés ellen menekülő Kolorcity Kazincbarcikát fogadja.

A vendégek Vitelki Zoltán vezetőedzővel vágtak neki a bajnokságnak, azonban még tavaly a 19. forduló után közös megegyezéssel távozott posztjáról, miután 19 pontot gyűjtve a kieső 18. helyen állt a csapat. A 2020-as év utolsó két bajnokijára Kriston István lett a „beugró”, majd a januárban érkezett Pacsi Bálint, aki mindössze hat mérkőzésen (mérlege: 2 döntetlen 4 vereség) irányította a borsodi csapatot, majd március 7-től ismét Kriston István a szakmai munka első számú irányítója. A válogatott szünet előtti két találkozójukat a DEAC és Békéscsaba elleni hazai mérkőzésüket megnyerték, azóta azonban nyeretlen a Kazincbarcika. A hétközi fordulóban ráadásul hazai pályán kikapott a rivális Siófoktól, így a mai mérkőzésükön az „életükért” játszanak. Nincs pedig rossz állományuk, hiszen a kapus Horváth László, valamint Fótyik Dominik és Takács Tamás például több elsőosztályú mérkőzésen szerepelt. Két gyors játékosuk Oldal Tibor és Tóth László közül előbbi a házigólkirály négy találattal, még utóbbi labdarúgót nem igazán kell bemutatni a szurkolóinknak, hiszen a 2016-tól 2018-ig csapatunk meghatározó tagja volt, 65 mérkőzésen 25 gólt szerzett.

Nagyszerű szereplésünket szeretnénk ma folytatni. Hazai mérlegünk ebben a bajnokságban 74,51%-os, ráadásul az utóbbi két mérkőzésünket megnyertük. Előbb a Nyíregyházát, még legutóbb a Győrt sikerült legyőznünk. Földi Marcell és Szekszárdi Tamás letöltötte eltiltását, azonban Molnár-Farkas Tamás sérülése nem jött helyre, rajta kívül azonban mindenki játékra kész.

Ez lesz a két csapat 45. egymás elleni másodosztályú bajnoki mérkőzése, és a 23. találkozó melyen mi leszünk a pályaválasztók. Az egymás elleni mérlegünk hazai pályán pazar a Barcikával szemben, tizenegy mérkőzés (hat győzelem, öt döntetlen) óta veretlenek vagyunk, legutóbb 1991. május 12-én tudott nyerni mai ellenfelünk.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Dolnegó Bálint lesz.

Élő közvetítés