2023. június 3. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Egy góllal bizonyultunk jobbnak a Ceglédnél

IMG_9466

Egy góllal bizonyultunk jobbnak a Ceglédnél

Első felkészülési mérkőzésünket játszottuk ma kora este le a Tiszaligeti Stadionban. Ellenfelünk, a szintén másodosztályú Ceglédi VSE volt. A játékoskeretben jelentős változások történtek, hiszen nem kevesebb, mint tizenkét játékos távozott a tavaszi állományunkból. Éppen ezért már az újonnan igazolt labdarúgóink is pályára léptek a mai találkozón. A jobb oldali védő, Molnár Róbert (26 éves) Kisvárdáról érkezett egy évre kölcsön, még a középpályára a már korábban szerződtetett Katona György „mellé” Farkas Aurél (23) érkezett a Szeged 2011 együttesétől. Először húzott szolnoki szerelést Jasarevic Mahir is. A 25 éves támadó-középpályás jó benyomást tett a szakmai stábra, így már csak rajta múlik, hogy elfogadja-e a klub ajánlatát. Ugyan ma nem kapott lehetőséget, de egy évre újból hozzánk kerül Hrabina Alex. A 22 éves hálóőr a 2015-2016 szezonban öt bajnokin védte már kapunkat, azóta a Gyirmót és a Békéscsaba labdarúgója volt.

A mérkőzésen jobbára a mezőnyjáték dominált, mindkét csapaton érződött, hogy a felkészülés kellős közepén tart. Ettől függetlenül az iramra nem lehetett panasz. Az első félidő végén Farkas Aurél lövése után a felső lécről hagyta el a labda a játékteret, még a második félidőben a próbajátékon lévő Angyal Norbert találta telibe a kapufát. Érett a gólunk, mely a 85. percben „megérkezett”. Kovács Tamás fejelte Angyal elé a labdát, aki a 16-oson belülre érve az üresen érkező Kovács Tamás elé visszagurította a játékszert, s a fiatal támadónk higgadtan a kivetődő kapus mellett az alsó sarokba gurított.

Jó volt látni, hogy a kapuban lehetőséget kapó Csáki Kálmán (17 éves) magabiztosan oldotta meg feladatát, mint ahogy a többi ezúttal bemutatkozó ifjúsági játékosunk is, azaz Ágoston Kristóf (17), Kiss Csaba (17), Nyerges Arnó (18) és Sipos Márk (17).

Szolnoki MÁV FC – Ceglédi VSE 1-0 (0-0)
Szolnok: 
Csáki – Molnár R. (Sipos M., 75.), Horgosi (Ágoston, 75.), Balogh M. (Papp, 46.), Magyar (Földi, 60.) – Tóth B. (Kánya, 46.) – Katona (Nyerges, 75.), Farkas A. (Kiss Cs., 60.), Kenderes (Kiss K., 60.), Jaserevic (Angyal, 46.) – Olasz (Kovács T., 46.). Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Kovács T. (85.)

Élő közvetítés