2023. december 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Dr. Nyerges Zsolt Szolnok Város Díszpolgára lett

ICS_1483

Dr. Nyerges Zsolt Szolnok Város Díszpolgára lett

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartott hagyományos Szolnok Napja ünnepségen vehette át a díszpolgári címet Dr. Nyerges Zsolt.

 

Dr. Nyerges Zsolt: Én ugye Szolnokon születtem, a szüleim még nem Szolnokon születtek, ők Békés megyéből jöttek. Szolnokon jártam az iskoláimat, általános iskolát, gimnáziumot, az egyetem elvégzése után újra visszatértem szülővárosomba, itt kezdtem el dolgozni, elég sokáig itt praktizáltam és itt alapítottam családot és a mai napig Szolnokon élünk, és nagyon büszkék vagyunk erre. Bárhol járok a világban, mindenhol szoktam rászánni az időt arra, hogy mikor megkérdezik, hogy honnan jövök, akkor mindig elmondom, hogy Magyarországról, de utána elmondom azt is, hogy ezen belül Szolnokról és elmondom, hogy Szolnok hol van. És nagyon büszke vagyok arra, hogy szolnoki vagyok és hogy ezer szállal kötődöm ehhez a városhoz.

 A sportvezetői szerepvállalás majd’ húsz éve kezdődött. A tönk széléről visszarántott kosárlabda-csapat  új időszámítása hat bajnoki címet, hat kupagyőzelmet és két EuroChallenge négyes döntőt eredményezett.

Tóth Zoltán, a Szolnoki Olaj KK Kft. ügyvezető igazgatója: Húsz év alatt azért elég sokat változott a világ, és évek alatt is nagyon sokat tud változni a világ, változnak a személyek, változnak a szereplők. Ez értendő a támogatókra, értendő a sportolókra, sportvezetőkre. Én remélem, hogy Nyerges Zsolt, mint szereplő az örök marad és én azt hiszem, hogy ő mindig fog tudni olyan csapatot összeszedni, hogy eredményes lesz a szolnoki kosárlabda.

A Dr. Nyerges Zsolt által képviselt cég jóvoltából újult meg a Kossuth tér és készült el a város új jelképe, az Európában is párját ritkító Tiszavirág- híd.

Dr. Nyerges Zsolt: Egészen új dimenziót adott a városnak. Egy új életteret, egy új mozgásteret, egy új fesztiválterületet. Amit nekünk régen a Tisza-part adott- mert ugye oda jártunk ki-, most azt gondolom, hogy a fiataloknak pedig ez a gyaloghíd lett egy olyan új dimenzió az életükben. S aztán átsétálva a Tiszaligetbe pedig, igen, a sportuszodát, az Arénát, a felújított Tiszaligeti Stadiont, őrült szerencsésnek érzem magam, hogy ezeket mind láthatom.

A tiszaligeti sportfejlesztések szinte kivétel nélkül a város legújabb díszpolgárához köthetők.

Földi Sándor, a Szolnoki MÁV FC Kft. ügyvezető igazgatója: Ahogyan én megismertem gyerekként Zsoltot, semmi sem változott. Felnőttként is ugyanúgy működik. Ha ő valamit kimond, annak súlya van és arra lehet számítani. Ezért döntöttem úgy, hogy belevágok ebbe a munkába és segítek neki abban, hogy gyakorlatilag át tudjuk építeni a Tiszaligeti Stadiont.

Szintet lépett a szolnoki sportélet május huszonnyolcadikán. A Szolnoki Dózsa 10-5-re legyőzte a Jug Dubrovnikot a Bajnokok Ligája döntőjében. A Duna Arénában tízezernél is több szurkolót repített a mennyekbe a csapat. A lelátókon ülő, majd álló, később tomboló szolnokiak átélhették Hajdú B. István azóta már szállóigévé vált mondását: „Soha nem hittem volna, hogy tizenhárom fürdőgatyás férfi láttán elsírom magam.”

Dr. Nyerges Zsolt: Sírtam! Meg most is meghatódok tőle. Amikor a Nagy Viktort láttam egy perc 20-30-40 másodperccel a vége előtt sírni a medencében, akkor szerintem ott mindenki könnyezte és megsiratta ezt a győzelmet.

A szolnoki vízilabdaéletben 2008-ban jelent meg támogatóként Dr. Nyerges Zsolt. Abban az esztendőben a csapat kiesett az OB I-ből és csak egy- számunkra- szerencsés visszalépésnek köszönhetően maradt az első osztályban. Kilenc évvel később pedig már Vízilabda Arénával a háta mögött a világ tetején ropták a győzelmi táncot a pólósok.

Kovács István, a Szolnoki Vízilabda Sport Club szakmai igazgatója: Amennyit ő áldozott erre a csapatra, az, hogy ilyen eredményt elérjen, tehát évről évre emeltünk azt a szintet. Az első időben azért nem volt nagyobb cél mint az, hogy kerüljünk hatba. Aztán mindig jobb és jobb lett és ugye BL-t nyert ez a csapat, tehát igazából a Bajnokok Ligája az klubszinten a leges legnagyobb elismerés. Az, hogy visszaigazolás az ő munkájára. Nyilván ez az uszoda nem lett volna nélküle, mert még mindig bérleményben lakhatnánk, ha lakhatnánk.

Lokálpatriotizmus, sportszeretet, közösségi szerepvállalás, felelősség azért a mikrotársadalomért, amelyet Szolnoknak nevezhetünk. A díszpolgári címek az esetek döntő többségében jó helyre kerülnek. Ugyanúgy, mint 2017-ben Szolnokon.

Élő közvetítés