2020. július 15. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Döntetlen a beugróval

07.06

Döntetlen a beugróval

Tegnap kicsivel 12 óra után érkezett a telefonhívás Balmazújvárosból, miszerint lemondják a mai találkozónkat. Nem maradtunk azonban ellenfél nélkül, az NB III. Közép csoportjában szereplő Rákosmenti KSK örömmel fogadta meghívásunkat.

Rögtön az első percben megszereztük a vezetést. Csirmaz csapott össze a jobb szélen a vendégek játékosával, agresszivitásának jutalmául előtte maradt a labda, mellyel majdnem az alapvonalig futott, majd középre lőtte azt. Érkezett Vólent Roland, aki átvétel után, kissé kisodródva éles szögből a hosszú sarokba lőtt. A kezdeti sokkból aztán éledezett a vendégegyüttes, Molnár-Farkasnak is akadt védeni valója. A 19. percben ismét Vólent lőtt, ám ezúttal a kapu mellé. A 28. percben Laczkó Milán lövését védte a vendégek kapusa, két perccel később azonban Laczkó újabb próbálkozásánál már nem kellett beavatkoznia, ugyanis a labda mellé szállt. A félidőig, még Papp fejese, Laczkó két próbálkozása, valamint Tisza 12 méteres lövése jelentett helyzetet a vendégek kapuja előtt.

A térfélcserét követően mindkét együttes új csapattal állt fel. A játék képe annyiban változott, hogy az RKSK kontratámadásai több veszélyt jelentettek kapunkra, valamint lehetőségeink száma lecsökkent. Előbb az 55. percben Nagy Olivér nem tudott 10 méterről gólt szerezni, majd a 69. percben Kánya ugyan szemfülesen lecsapott a vendég védelem hibájára, ám cimbalomszögből nem sikerült az üres kapuba gurítania. A 77. percben  egy védelmünk mögé belőtt labdára Barbara Illés rajtolt, lefutotta Kovács Olivért, aki nem tudta szerelni ellenfelét, s így ő 13 méterről Csáki mellett kilőtte a hosszú sarkot. A meccslabda Simon Attila lábán volt, azonban rutinos támadónk egy visszagurított labdát 15 méterről fölé lőtt.

– Először is meg szeretném köszönni az RKSK-nak a rugalmasságát, hiszen a pénteki napon a Balmazújváros nem túl sportszerű módon lemondta a tervezett mérkőzésünket. A mai találkozót ketté kell választani szakmai szempontból is, első félidőre és másodikra. Az első játékrésszel azt gondolom nagyon elégedett lehetek, ugyanis szép és jó dolgokat csináltunk, az összefüggésekben, a taktikai részben is megvolt, amit megbeszéltünk. Jól nézett ki a csapat. A második félidőre sort cseréltünk. Ez így is volt tervezve, hiszen egész héten kemény munkát végeztünk. Ezzel a játékrésszel nem vagyok elégedett, nem feltétlen az eredmény, hanem inkább a látottak miatt. Nyilván ebből a kettőből kell egy jót összegyúrnunk. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző a mérkőzést követően.

Szolnoki MÁV FC – Rákosmenti KSK 1-1 (1-0)
Szolnok, 1. félidő: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp, Horgosi, Kotula – Tóth B., Tisza, Földi – Annus, Vólent, Laczkó. 2. félidő: Csáki – Sitku, Szokol, Kovács O., Szabó R. – Karacs, Berdó – Nádházi, Nagy O., Laczkó (Kánya, 67.) – Simon. Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerző: Vólent (1.), Barbara (77.)

Élő közvetítés