2020. július 14. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Dobogós érkezik

02.23

Dobogós érkezik

A Merkantil Bank Liga NB II. 25 fordulójában a bajnokság egyik meglepetéscsapatát, a forduló előtt a tabella harmadik helyén álló BFC Siófok együttesét fogadjuk.

A Balaton-partiak a nyáron új vezetőedzővel, Gál Istvánnal vágtak neki a pontvadászatnak. Az új tréner irányításával hazai pályán még veretlenek, s mivel idegenben is a tizenegy mérkőzésükből csak négyszer (Csákvár, Békéscsaba, Tiszakécske, MTK) szenvedtek vereséget így közel 61%-os teljesítményükkel állnak a dobogó alsó fokán. Az utóbbi két, viharos bajnoki idény után ez mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény. Nagy mozgás nem volt a télen a játékoskeretben, azonban Remili Mohamed érkezésével – nem kell bemutatni szurkolóinknak – jelentősen megerősödött a támadószekciójuk. A 34 éves labdarúgót az NB I-es Pakstól igazolták le, s tavasszal három mérkőzésen három gólnál jár. Ugyanakkor alapemberük, Magasföldi József távozott tőlük. A Balaton-partiaknak ez lesz az idei harmadik idegenbeli fellépésük, Gyirmótról és Győrből is elhozták a három pontot, még legutóbb hazai pályán döntetlent játszottak a Szeged-Csanád csapatával.

Mi sem panaszkodhatunk eddigi tavaszi teljesítményünkre, hiszen két mérkőzésből négy pontot szereztünk. A Haladás ellen hazai pályán döntetlent játszottunk, az előző fordulóban pedig Gyirmóton arattunk győzelmet. A veretlenségi szériánkat kívánjuk folytatni a mai napon, nem is lehet más a célunk. Papp Szilárd és Szabó Richárd eltiltása lejárt, azonban Horgosi Donát sérülés miatt nem áll Csábi József rendelkezésére.

A két csapat őszi találkozóján a Siófok szerezte meg a három pontot, de az utolsó Szolnok – Siófok összecsapást mi nyertük. A 2017. 09. 30-án megrendezett mérkőzésen győztes csapatunkból egyetlen egy ember, nevezetesen Papp Szilárd léphet ma is pályára.

A mérkőzés 14.00 órakor kezdődik, a játékvezető Nagy Róbert lesz.

Élő közvetítés