2020. október 27. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A csapat gerince megmaradt

07.02.

A csapat gerince megmaradt

Egy hete, június 25-én kezdte meg együttesünk a felkészülést a Merkantil Bank Liga NB II. 2020-2021. évi mérkőzéseire. Igaz, versenykiírás még ebben a pillanatban sem áll rendelkezésünkre, de a bajnokságra történő nevezésünket az MLSZ elfogadta, így miután a licencünket már korábban megkaptuk nincs akadálya, hogy továbbra is a másodosztályban induljunk. Erős mezőny jött össze, hiszen olyan nagy hagyományokkal rendelkező csapatok szerepelnek majd az idei pontvadászatban, mint például a DVSC, Kaposvár, ETO FC Győr, Nyíregyháza, Békéscsaba, Pécsi MFC, Vasas vagy éppen a Szombathelyi Haladás.

A vezetőedző továbbra is Csábi József marad, munkáját – ahogy eddig is – Romanek János, mint asszisztensedző, és Ulvicki Attila, mint kapusedző segíti. Ami a játékosállományunkat illeti, úgy tűnik, nem kell új csapatot építenie a szakmai stábnak. A tavaszi keretből Albert Ádám, Annus Árpád, Simon Attila, Szabó Péter és Szabó Richárd távozott. Azaz a 2020-ban tétmérkőzésen veretlen csapatunk gerince együtt maradt. A kapusok közül Molnár-Farkas Tamás és Csáki Kálmán hosszabbított, a mezőnyjátékosok közül pedig Csirmaz István, Földi Marcell, Horgosi Donát, Kovács Olivér, Papp Szilárd, Rokszin Ádám, Tamás László, Tisza Kálmán, Tóth Benjámin és Vólent Roland is nálunk folytatja pályafutását. Bárdos Bence a DVTK-tól egy évig ismét kölcsönben marad nálunk, még a három saját nevelésű fiatalunk, Kotula Máté, Kurdics Levente és Sitku László élő szerződéssel rendelkezik. Velünk készül a tavaszi házi gólkirályunk Novák Csanád is, aki Mezőkövesdről kölcsönben érkezett a télen, közel állunk hozzá, hogy még egy évig szolnoki labdarúgó legyen.

Az augusztus 2-i tervezett bajnoki rajtig csapatunk öt felkészülési mérkőzést játszik. Először július 11-én a szlovák másodosztályú FK Kosice látogat a Tiszaligetbe, majd július 15-én az „osztálytárs” Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadjuk. Július 18-án Tiszakécskén, még július 22-én Mezőkövesden a szlovák FC Komarno ellen lépünk pályára. A főpróbát a Kecskemét ellen tartjuk július 26-án vasárnap, ám a helyszín attól függ, hogy az első fordulóban hazai pályán vagy idegenben lépünk-e pályára.

Élő közvetítés