2020. október 27. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Augusztus 2-án rajtol a pontvadászat

MLSZ

Augusztus 2-án rajtol a pontvadászat

A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken megjelentette a 2020-2021. évi Merkantil Bank Liga NB II. versenykiírását, valamint a hazai és nemzetközi NB-s versenyprogramot. Az idei pontvadászat is húszcsapatos lesz, a bajnokság 2020. augusztus 2-án (vasárnap) kezdődik és 2021. május 16-án (vasárnap) fejeződik be. Nincs változás a feljutás, illetve a kiesés vonatkozásában, ugyanis az első két helyezett feljut, még a 18-20. helyezettek búcsúzni kényszerülnek a másodosztálytól.

A versenykiírásban nem változott a sportszervezetenkénti cserejátékosok maximális létszáma (7 fő), valamint pályára lépő cserejátékosok maximális száma (3 fő). Változott viszont az úgynevezett fiatalszabály, az eddigiekkel ellentétben nem kettőnek, hanem csak egy főnek kell végig a pályán lennie. Ugyanakkor még tavaly a 1999. január 1. és utána született labdarúgók estek a szabály hatálya alá, addig ez ettől a szezontól 2001. január 1. és utána született labdarúgókra vonatkozik, tehát a 2000-es korosztály (nálunk Csáki Kálmán és Horgosi Donát) már nem számít „fiatalnak”.

Ami a versenynaptárból kitűnik, hogy augusztus hónapban hét bajnoki találkozón kell pályára lépnünk, még a Magyar Kupa küzdelmeibe a 6. fordulóban kapcsolódunk be, melynek szeptember 19-20 a játéknapja.

Az átigazolási időszak az elmúlt évek gyakorlatától eltérően kitolódott, a szabály értelmében a hivatásos labdarúgók belföldön július 1-től szeptember 22. éjfélig válthatnak klubot.

Élő közvetítés