2020. október 24. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Búcsúzni csak szépen szabad

ICS_2207

Búcsúzni csak szépen szabad

A 2017-es év utolsó tétmérkőzését játsszuk vasárnap. Negatív szériában vagyunk, ez nem vitás. Az utóbbi négy bajnokin vereséget szenvedtünk, itt az idő tehát tovább gyarapítani pontjaink számát.

A vendég Soroksár az előző fordulóban hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját szakította meg a Vác FC hazai pályán történő legyőzésével. Jelenleg 24 ponttal a 13. helyen áll a sárga-fekete együttes a Merkantil Bank Liga NB II. tabelláján. Az egykori Fradi játékos, Lipcsei Péter vezette csapatban több rutinos játékos is szerepel. Dvorschák Gábor, Frőlich Roland, Gyepes Gábor, Gyömbér Gábor és Pál András neve a hazai labdarúgásban jártas szurkolóknak a válogatottból és az NB I-ből is ismerős. Mellettük az FTC-ből kölcsön érkezett fiatalok játszanak, akiknek céljuk, hogy ismét zöld-fehér szerelést öltsenek a elkövetkező időben.

Ami csapatunkat illeti, az év végére hullámvölgybe kerültünk. Legutóbb a Gyirmót ellen (november 5-én) sikerült győzelmet aratnunk, azóta nem szereztünk pontot. Ami még sötétebbé teszi a képet, az a tény, hogy utoljára a Budafok ellen találtunk be az ellenfél kapujába. Akkor a mérkőzés 55. percében Tóth László 11-esből lőtt gólt, azaz 305 perce nem éreztük meg a gólszerzés örömét. Azt nem lehet mondani, hogy helyzetben se kerülünk, hiszen a Budaörs ellen, s legutóbb a Dorog ellen is megvoltak a lehetőségeink. Nem lehet más a célunk, mint megtörni a gólcsendet, s győzelemmel zárni az évet.

Sérülés miatt Földi Marcell és Pintér Norbert biztosan kihagyja a holnapi találkozót. Olasz Dénes felépült, azonban Kánya Norbert, Kenderes Zoltán, Magyar Bence és Molnár Róbert szereplése kérdéses. Farkas Aurél és Jasarevic Mahir letöltötte eltiltását, így ők a szakmai stáb rendelkezésére állnak.

Végül még egy érdekesség a holnapi bajnokival kapcsolatban. A két együttes legutóbbi hat összecsapásából mindig az a csapat nyert, mely idegenben szerepelt. Reményeink szerint, holnap ez a sorozat is megszakad…

A mérkőzés 13.00 órakor kezdődik, a játékvezető Gyarmati II Tibor lesz.

Élő közvetítés