2020. február 23. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Bravúros győzelem a Viharsarokban

IMG_9765

Bravúros győzelem a Viharsarokban

Csapatunk vasárnap a pontszerzés igényével kelt útra Békéscsabára. Az igényt nem csak „bejelentették”, hanem tettek is érte labdarúgóink, éppen ezért három ponttal gazdagodtunk.

A szakmai stáb nem változtatott a Cegléd elleni kezdőcsapaton. Bár csak döntetlen lett az a mérkőzés úgy érezték, nincs ok a változtatásra. A hazaiaknál három olyan labdarúgót (Nagy István, Tóth Dániel, Urbin Péter) találtunk az ellenfél keretében, akik az edzőpárosunk tagjaival pár éve még szolnoki színekben együtt játszottak. A Békéscsaba kezdett kezdeményezőbben, az első kapu felé tartó lövést is ők jegyezték. Negyedóra után szép lassan kibontakoztunk, a 20. percben Molnár elöl, még a 23. percben Tóth László elöl szabadítottak fel a lila-fehér védők. Az első veszélyes jelenet a 36. percben zajlott le a kapunk előtt, de Hrabina hárított. Már szinte mindenki elkönyvelte a 0-0-át a szünetre, amikor Olasz passzolt Farkasnak a hazaiak büntetőterületén belül, középpályásunkat azonban szabálytalanul szerelték. Németh Ádám játékvezető nem habozott, a 11-es pontra mutatott. Tóth László állt a labda mögé, s higgadtan gurított a bal alsó sarokba. Már középkezdésre sem volt idő, így előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőben, a vezetésünk birtokában sem álltunk be védekezni, igaz elsősorban a kontráink jelentettek veszélyt. Az 55. percben a bal szélen Lakatos vitte volna el a labdát, de Szélpál kíméletlenül felrúgta. A fiatal védőnket le kellett cserélni, még a csabai labdarúgó megúszta egy sárga lappal. A 68. percben Olasz Dénes nagyon közel járt a gólhoz, azonban Rybansky a levegőben úszva a gólvonal magasságában menteni tudott. A 72. percben Tóth László és Olasz Dénes kényszerítője után Tóth kapta vissza a labdát, s lőtt a csabai kapuba. Nem sokáig tartott a kétgólos előny, ugyanis a 74. percben Tóth Dániel fejelt a hálónkba. Két perccel később Hrabina ismét bizonyította, hogy ebben a szezonban nehezen jut rajta túl a labda, bravúrral hárította Viczián lövését. A 88. percben ismét Viczián volt a főszereplő, megkapta második sárga lapját, így számára hamarabb véget ért a mérkőzés. A játékvezető négy percet hosszabbított, melyben már nem változott az eredmény, így győzelmünkkel zárult a békéscsabai „kirándulás”.

Mivel a Kazincbarcika Győrben vereséget szenvedett, így a dobogó alsó fokáról várhatjuk a Vác elleni mérkőzést.

Élő közvetítés