2024. május 27. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Az utolsó állomás

05.22.

Az utolsó állomás

A 38. fordulót rendezik ma a Merkantil Bank Liga NB II. idei sorozatában. A bajnoki cím (Vasas) és a második hely (Kecskemét), mely szintén feljutást jelent az OTP Bank Liga NB I.-be a múlt hétvégén eldőlt. A kiesők kiléte viszont csak ma válik biztossá. Ebben a „versenyben” vagyunk mi érdekeltek. Kora este a Szombathelyi Haladás csapatát fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban.

Számunkra a győzelem elengedhetetlen ahhoz, hogy a célunkat, a bennmaradást elérjük. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen a zöld-fehérek nem véletlenül állnak a tabella 6. helyén. Ráadásul még a három pont megszerzése sem garantálja azt, hogy jövőre is másodosztályúak maradunk. Szükséges az is, hogy riválisaink közül (Csákvár, Békéscsaba) valamelyik ne nyerjen. Nyilván lehet majd fél szemmel ezen találkozókat is nyomon követni – a Békéscsaba – III. Kerület találkozót a sporttelevízió közvetíti is –, de először nekünk kell győzni, máskülönben felesleges „oldalra” tekinteni.

Nagyszerűen rajtoltunk a nyáron, hiszen augusztusban nem találtunk legyőzőre, az ötödik forduló után a második helyen álltunk. Aztán következett egy olyan negatív széria, amelyből nem biztos, hogy sokan „kimásztak” volna. Tizenhét mérkőzésünkből egyet nyertünk meg. Amikor február 13-án újra megéreztük ismét a győzelem ízét, a vonal fölé kerültünk – azaz elkerültünk a kieső helyről. Ezután megint elmaradtak a győzelmek, igaz egy-egy pontot sikerült „elcsípnünk”. A 31. forduló után – a győri vereséget követően – már biztos kiesőnek tituláltak bennünket, azonban CSAPATUNK erejét mutatja, hogy nem adtuk fel. Tudta mindenki, egy huszáros hajrával még elérhetjük célunkat. Sokat tettünk a sikerért a hétköznapokon és a munka meghozta gyümölcsét. Zsinórban három mérkőzésünket nyertük meg – Nyíregyháza, Békéscsaba, III. Kerület – melyek közül utóbbi kettő azért volt különösen fontos, mert közvetlen riválisaink elől szereztük meg a három pontot. Szegeden is volt esélyünk a bravúrra, de nem sikerült nyernünk. Hazai pályán a Dorog ellen is vezettünk – mely csapat szintén érdekelt volt a kiesésé elleni harcban – végül meg kellett elégednünk az egy ponttal. A Tiszakécske elleni idegenbeli (bár a szurkolóink miatt szinte hazai pályán érezhettük magunkat, melyet ezúton is köszönünk) találkozón hátrányból álltunk fel és sikerült nyernünk. Az utolsó hat fordulót tekintve tehát elmondhatjuk, nálunk jobb teljesítményt csak három csapat (Kecskemét, Vasas, Ajka) nyújtott.

A fentiek is azt bizonyítják van tartásunk. Az elmúlt hetekben valami összeállt, sokszor nem változtatott Romanek János a kezdőcsapaton, hacsak nem eltiltás, illetve sérülés miatt. Ma fel kell tegyük ezen sorozat tekintetében az i-re azt a bizonyos pontot. Összeségében az idén lejátszott tizenhét forduló alapján csapatunk a 14. helyen állna a tabellán…

A Haladás elleni bajnoki mérkőzésre a klubunk döntése értelmében a belépés díjtalan. Ezzel is szeretnénk arra ösztönözni szurkolóinkat, hogy minél nagyobb létszám jöjjenek ki a Stadionba és biztassák csapatunkat.

A mérkőzés 18.00 órakor kezdődik, a játékvezető Karakó Ferenc lesz.

Élő közvetítés