2023. február 1. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Az idei év utolsó bajnokija következik

12.13.

Az idei év utolsó bajnokija következik

A Merkantil Bank Liga NB II. 21. fordulójában a Szombathelyi Haladás csapatát fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban. Ezzel a mérkőzéssel búcsúzunk a 2020-as esztendőtől. Érdekesség, hogy az idei első bajnoki mérkőzésünket is a Haladás ellen játszottuk hazai pályán, mely összecsapás gól nélküli döntetlennel ért véget.

Ellenfelünk nagy utat járt be az idei esztendőben.  Még 2019 decemberében Mátyus Jánost nevezték ki az akkor kieső helyen álló együttes vezetőedzőjének. Munkáját dicséri, hogy a tavasszal lejátszott hét mérkőzésükből egyszer sem szenvedtek vereséget, s így a nyártól is tagjai maradtak a másodosztálynak. Éppen ezért nem volt nagy fluktuáció a keretükben az idei átigazolási időszakban. A 2020-2021-es bajnokságot magabiztos győzelemmel kezdték a zöld-fehérek, 5-1-re győztek a Balaton partján, majd 1-1-es döntetlent játszottak velünk hazai pályán. Gyirmóton vereséget szenvedtek a harmadik játéknapon, de azóta szépen termelik pontjaikat, jelenleg 33-nál tartanak, s reményeink szerint ez a szám nem gyarapszik a mai napon.

Akárcsak mi, ők is mindössze ötször szenvedtek vereséget az idei kiírásban, s abból négyszer (Gyirmót, Soroksár, Csákvár, Budaörs) idegenben maradtak pont nélkül. Bár a védekezése nagyon rendben van a Haladásnak – ezt bizonyítja, hogy a 18 kapott gólnál, csak két csapat (PMFC, DVSC) kapott kevesebbet – a támadószekciójuk az, amire nagyon oda kell figyelnünk. A rúgott góljaiknak (30) harmadát Medgyes Zoltán szerezte, de rajta kívül Tóth Barna, Rácz Ferenc és Németh Márió is többször volt eredményes.

Egy jól sikerült év végére tehetjük fel ma a pontot arra a bizonyos i-re. A télen, mint újonc csapatot a kieső együttesek közé soroltak bennünket. Azonban már a tavasszal is bizonyítottuk, hogy hiba leírni bennünket. Végül a 16. helyen zártuk az idő előtt befejezettnek nyilvánított bajnokságot, úgy hogy öt pont előnyünk volt a már búcsúzó Tiszakécskével és négy pont hátrányunk a 8. helyen végzett Nyíregyházával szemben. A Nemzeti Sport nyári cikke is a bennmaradásért küzdő csapatok közé sorolt bennünket – a DEAC, Kazincbarcika, Dorog, Szentlőrinc együttesével együtt. Nos, őszi teljesítményünkkel rácáfoltunk az előzetes várakozásra, s ez kemény munka eredménye. Hosszú évek után újra hazai pályán szerezzük pontjaink nagy részét, idén mindössze két együttes a Szeged-Csanád és Pécsi MFC távozott győztesen a Tiszaligetből.

Akárcsak ellenfelünknek nekünk is lesznek hiányzóink. Mint ismert a Szentlőrinc elleni találkozón kiállított első számú gólfelelősünk Novák Csanád – aki egyébként a télen a Haladástól érkezett hozzánk – eltiltása miatt nem lép ma pályára, akárcsak az ötödik sárga lap után pihenni kényszerülő Bárdos Bence sem. Sérülése miatt továbbra sem edz a csapattal Földi Marcell és Vólent Roland, valamint betegség miatt Tajti Balázs sem áll a szakmai stáb rendelkezésére, azonban nélkülük is van esélyünk folytatni a hét mérkőzés óta tartó bajnoki veretlenségi sorozatunkat. Ehhez ugyanolyan fegyelmezett játékra és koncentrációra lesz szükség, mely 2020-ban jellemzett bennünket.

Ez lesz a két együttes nyolcadik másodosztály mérkőzése. A mérlegünk pozitív a Vas megyei csapattal szemben, hiszen két győzelem mellett négyszer játszottunk döntetlent, s csak egyszer szenvedtünk vereséget.

A mérkőzés 13.00 órakor kezdődik, a játékvezető Zám Zsolt lesz.

Élő közvetítés