2024. július 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Az első félidőben eldőlt

08.14.

Az első félidőben eldőlt

Remek, jó iramú mérkőzésen már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa. Busa Bence korai gólja után a játékrész derekán Iván Milán duplázott, így 3-0-s előnnyel mehettünk be a szünetre. A térfélcserét követően már nem történt lényeges változás – ezúttal Lengyel Béla kihagyott büntetője is belefért – így megszereztük szezonbeli első győzelmünket.

Győzelem-döntetlen a vendég oldalon vereség-döntetlen a mi oldalunkon. Vajon melyik széria folytatódik? Ez volt a kérdés a Vasas II. elleni mérkőzés előtt. A találkozó végére kiderült mindkét tendencia folytatódott…

Horváth Csaba vezetőedzőnk nem változtatott a Martfű ellen hazai pályán döntetlent elért kezdőcsapaton, még a vendégek trénere, Schindler Szabolcs öt helyen is módosított a legutóbbi kezdőtizenegyen, igaz Hosszú és Puskás eltiltás miatt nem léphetett pályára. Ha lehet azt mondani ennél szebb kezdésről álmodni sem mertünk, hiszen már a negyedik percben megszereztük a vezetést. Egy gyors kontratámadás végén Lengyel nagyszerű indításával Barna törhetett kapura, azonban a tizenhatoson kívülre kifutó Molnár kapus lábbal hárított, a játékszer Sitku elé került, aki a jobb oldalon iramodott meg, majd a középre lőtt labdáját Barna csúsztatta kapura, ahol a visszaérő Molnárt saját játékosa Forgó is zavarta a játékszer megkaparintásában, így a labda Busa elé került, aki két lépésről a hálóba bombázott. A 11. percben Pinto beadását Lengyel lőtte kapura, ám a lövés egy vendégvédőről szögletre pattant. A 18. percben kell először Csákinak játékba avatkoznia, a cerberusunk egy jobb oldali beadását szed fel a berobbanó angyalföldi támadó elől. A 26. percben ismét Csáki véd, ezúttal lábbal egy gyors kontratámadás végén Papp lövését, majd két perccel később Mamusits bombázza a labdát az oldalhálóba a bal oldali ötös sarkáról.  A 30. percben aztán ismét Mamusits, ám ezúttal rosszul ad középre a felezővonal magasságában, a labdára Iván Milán csap le, majd rágyorsít és a 16-os vonaláról Forgó mellől ballal kilövi a hosszú sarkot. A 35. percben Lengyel indítja a jobb oldalon Barnát, aki az érkező Sitku elé passzolt. Védőnk remek centerezését Iván Milán fejeli 7 méterről a hálóba. A szünet előtt Csáki hatalmas bravúrja kellett ahhoz, hogy maradjon a 3-0-s vezetésünk.

A második félidőre mindkét támadóját lecserélte Schinder Szabolcs, Mamusits helyett Farkas, még Rideg helyett Pócs érkezett. A folytatásban jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk nem igazán forogtak veszélybe. A 62. percben cserélünk először, Pelles helyett Demeter lép pályára. A változtatással Horváth Csaba a középpályát igyekezett stabilabbá tenni. A vendégek mindent megtettek a szépítő találat megszerzéséért, azonban a végjátékban pontatlanok voltak. A mi ellentámadásaink jelentős részét az utolsó passzokba csúszó hibák tették eredménytelenné. A 69. percben egy pontrúgás után Feledy fejel kapura, ám Csáki hárítja a próbálkozást. A 71. percben ismét változtatunk, a két gólt szerző Ivánt Dósa Zsombor váltotta, még a Sitku helyett Dudok lép pályára. A 76. percben Pinto iramodik meg a bal oldalon, betör a 16-oson belülre, ahol keresztbe passzolna, elsőre a vendég védő tisztáz, ám a labda visszapattan elé, ekkor pedig pontatlanul továbbít Busa felé, így Molnár könnyedégón felszedi a labdát. Három perccel később ismét Pinto a főszereplő lefutja őrzőjét, azonban a középre lőtt labdájáról Busa, hacsak pár centivel is, de lemarad. A 84. percben tovább növelhettük volna góljaink számát. Busa rohant Tisza hosszan előrevágott labdájára, támadónk a tizenhatoson belül el is érte volna a játékszert, azonban Szunyog gáncsolta. A jogosan megítélt büntetőt Lengyl Béla lőtte, azonban középre tartó labdáját Molnár hárította. Egy perccel később Lengyel és Pinto lejött helyettük Kató Tamás és Dobler Szabolcs állt be. A hátralévő néhány percben már esemény nem történt, így az eredmény sem változott, 3-0-s győzelemmel tartottuk itthon a három pontot.

Mindkét csapatnak folytatódott tehát a sorozata, még mi felfelé ívelő pályára álltunk, addig a Vasas II. negatív szériában van – már persze ha lehet ilyet mondani három forduló után. A győzelmünkkel öt helyezést javítottunk a tabellán, a 7. helyről várhatjuk a folytatást. Szombaton – augusztus 20-a miatt ez a hivatalos játéknap – a Budapest Honvéd-MFA II. vendégeként lépünk pályára.

Élő közvetítés