2024. április 30. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A kihagyott büntető megbosszulta magát

08.26.

A kihagyott büntető megbosszulta magát

A Merkantil Bank Liga NB II. ötödik fordulójában a feljutást célként kitűző Gyirmót csapatát fogadtuk.  Bár az első akció a vendégeknek jegyezhettük fel, az 5. percben már mi jutottunk 11-eshez. Történt, hogy Papp Szilárd hosszú indításával Vólent Roland iramodott meg a jobb oldalon, majd tört be a 16-oson belülre, ahol Széles lerántotta. Takács Tamás játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. A 11-est a sértett végezte el – némi közjáték után, ugyanis a labdát végül a játékvezető igazította rá a büntetőpontra… – de lövése célt tévesztett. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, a 15. percben Zeke lövése jelentett némi veszélyt kapura. A 24. percben megszerezte a vezetését a sárga-kék csapat. Bal oldali szöglet után Zeke az ötös sarkáról fejelte középre a labdát, ahonnan Villám ollózva lőtte kapunkba. Három perccel később Herjeczki 8 méterről leadott lövését Molnár-Farkas Tamás bravúrral védte. Az ezt követő szögletnél, már ő sem tudott menteni, Zeke két lépésről kotort a kapunkba. A 46. percben a Laczkó tört be három védő között a 16-oson belülre, látványos cselekkel jutott le az alapvonalig, majd az átadását a jó ütemben érkező Rokszin elől szögletre mentették a gyirmóti védők.

A szünetben cserélt Csábi József, Rokszin Ádámot Annus Árpád váltotta. Az 53. percben Laczkó jobb oldali szabadrúgását kiütötte a kapus, majd a felszabadításból – Annus és Csirmaz hibája után – veszélyes kontrát vezethettek a vendégek. Az 58. percben a játékvezető ítélete ellen reklamáló – akkor még melegítő – Simon Attila, valamint vezetőedzőnk, Csábi József is sárga lapot kapott. A 67. percben Herjeczki a 74. percben Májer hagyott ki lehetőséget a kapunk előtt, majd a 80. percben emberhátrányba kerültünk. Papp Szilárd rántotta le Májert, amiért sárga lapot kapott, mivel neki ez már a második volt a találkozón, így megkapta a pirosat is. Három perccel később megszületett az újabb gyirmóti gól. Heffler az alapvonalról visszagurított labdáját Nagy Patrik lőtte kapura, mely Kovács Olivéren megpattanva jutott a hálóba. A 85. percben kapusunk ismét bravúrral hárított, majd a 89. percben Annus 17 méterről próbálkozott a becsületgól megszerzésével, de lövését hárította Rusák.

– Elsősorban azt kell kiemelnem, hogy nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani, mert jól kezdtük a mérkőzést. Az történt, amit mi akartuk, kontroláltuk az eseményeket egy nálunknál nagyobb célokért küzdő csapat ellen. Hamar 11-eshez jutottunk, amelyet ha sikerült volna berúgnunk – de a futballban nincs ha – akkor egy őrült mérkőzés lehetett volna belőle. Ezt követően is taktikusan és fegyelmezetten futballoztunk, sajnos azonban a 24. és a 29. percben kaptunk két olyan gólt szöglet után, mely egyértelműen a rutintalanságunkat is mutatja. Onnantól kezdve persze már más volt a játék. A második félidőben természetesen kockáztatnunk kellet. A kiállítás után már egyértelművé vált a mérkőzés. Sajnálom, mert a két csapat között azt gondolom a futballpályán nem volt akkora különbség, mint amit az eredmény tükröz. – nyilatkozta Csábi József.

Folytatás szerdán, az eddig veretlen Siófok otthonában.

Élő közvetítés