2020. január 29. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Balaton-parti látogatás

08.28.

Balaton-parti látogatás

A Merkantil Bank Liga NB II. hatodik fordulójában a Siófok vendégeként lépünk pályára. A hazai csapat zsinórban hetedik szezonját kezdte meg a másodosztályban. Az utolsó három évben a kiesés ellen harcolt, ám az idén jól kezdte a szezont a Balaton-parti csapat, még veretlenül áll a tabella második helyén.

A nyáron Márton Gábort az egykori labdarúgó Gál István váltotta a vezetőedzői poszton mai ellenfelünknél. A játékoskeretben nem volt jelentős változás az előző szezonhoz képest. Távozott a csapatkapitány Gál Mátyás, valamint a rutinos védő Fehér Zsolt, még az érkezők oldalán Bencze Márk (Vitesse), Hutvágner Gergely (Sampdoria), Jagodics Bence (Balmazújváros) és Tajthy Tamás (ETO FC Győr) neve szerepel. Két döntetlennel kezdte a bajnokságot a Siófok, azóta viszont háromból hármat nyert. A Gyirmót és az ETO FC Győrt hazai pályán győzték le, még legutóbb a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen idegenben diadalmaskodtak.

– A bajnokságot valamilyen szinten úgy kezdtük, ahogy azt terveztük, a két hazai mérkőzésen hat pontot szereztünk. A Budafok és a Haladás ellen szerettünk volna pontot szerezni, de nem sikerült. A két hazai siker az pozitívum, viszont a három vereség nagyon nem néz ki jól, főleg úgy, hogy mindannyiszor 0-3-al hagytuk el a játékteret. Ma szeretnénk ezt a csorbát kiköszörülni. A Siófok egy nagyon masszív csapat. Játékukat kielemeztük, felkészültünk belőlük, tudjuk mik az erősségük, mik a gyengéik. Megteszünk mindent, hogy ponttal vagy pontokkal távozzunk tőlük. A másodosztályban nincs egyszer mérkőzés, ez sem lesz az. Igyekszünk a bajnokságban úgy szerepelni, ahogyan azt a szurkolóink, a vezetőség, és ami a legfontosabb, ahogy az öltöző is elvárja. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi van bennünk, többet kell kihoznunk magunkból, mint amit a legutóbbi két alkalommal nyújtottunk. A héten van két meccs, mindenféleképp jó szájízzel szeretnénk elmenni a válogatott meccs miatti szünetre. – nyilatkozta Molnár-Farkas Tamás.

Ahogyan azt hálóőrünk is említette, a vasárnapi Gyirmót elleni mérkőzésig, a pontok számát tekintve elfogadhatóan szerepeltünk. A legutóbb hazai pályán elszenvedett háromgólos vereség már fájt. Sajnos elkerülhető gólokat kaptunk – akárcsak Szombathelyen vagy épp Budafokon – ezen mindenképpen változtatni kell. A kiállított Papp Szilárd eltiltása miatt nem léphet ma pályára, viszont a többi labdarúgó a szakmai stáb rendelkezésére áll.

Ami az egymás elleni mérkőzések mérlegét illeti, a legutóbbi öt Siófok – Szolnok mérkőzésből kétszer nyertünk, kétszer döntetlent játszottunk, még egyszer vereséget szenvedtünk.

A mérkőzés 19.00 órakor kezdődik, a játékvezető Szilasi Szabolcs lesz.

Élő közvetítés