2024. április 19. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Elszenvedtük a szezon első vereségét

IMG_9611

Elszenvedtük a szezon első vereségét

Legutóbb 2012 őszén sikerült legyőzni a vendéglátóinkat, és sajnos a szombati kilencven perc után sem változott a helyzet. A két maródi Magyar Bence és Katona György mellé Tóth László is feliratkozott, így a tavalyi házi gólkirályunk is csak a lelátón foglalt helyet. Az új fiú Lakatos Csaba valamennyi papírja rendben volt, így őt a keretbe jelölte a szakmai stáb. A Kazincbarcika elleni kezdőcsapat egy helyen változott: a sérült Tóth László helyére Pintér Norbert került.

Nem kezdtünk rosszul, pontrúgásainkban benne volt a veszély azonban gólra nem tudtuk váltani a lehetőségeket. A nagy melegre való tekintettel tartott ivószünet után pörögtek fel egy kicsit az események, előbb hazaiak előtt adódott lehetőség, majd három perccel később Szántai kapusnak kellett bravúrt bemutatni. Az első félidőben gólt nem, csak küzdelmet láthatott a mintegy 200 néző.

A térfélcserét követően „beragadtunk”. A hazaiak birtokolták többet a labdát, s bár igazán veszélyes helyzetet nem alakítottak ki, nyomás alatt tartottak minket. Az 54. percben azonban mégis megszerezhettük volna a vezetést, ám Pintér Norbert 20 méteres távoli lövése után a kapufa és az égiek megmentették a Szeged 2011 együttesét a góltól. Az 56. percben egy bal oldali beadást követően Balázs Richárd lőtt a hálónkba. Kettős cserével próbáljuk meg az egyenlítést, ám Angyal Norbert és Berdó Péter pályára lépése sem hozta meg azt meg, sőt… A 70. percben újabb védelmi hibánkat használja ki Balázs Richárd, kétgólosra növelve ezzel a hazaiak előnyét. A 78. percben kihasználjuk a harmadik cserelehetőségünket is, Kánya Norbert személyében újabb támadó érkezik. A lecserélt Farkas Aurél percekkel előtte még veszélyeztetett, ám Szántai menteni tudott. A hazaiak hálóőre még a találkozó vége előtt Olasz próbálkozását is hatástalanította, így maradt a 2-0, nem ide. A Szeged 2011 ellen szenvedtünk először vereséget a 2017/2018. évi pontvadászatban.

Keseregni nincs sok idő, igaz a regenerációra sem sok, hiszen szerdán a bajnoki cím első számú várományosa, az MTK Budapest együttesét fogadjuk a Tiszaligetben.

Élő közvetítés