2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Vissza szeretnénk vágni

04.04.

Vissza szeretnénk vágni

A válogatott szünetet követően huszonegynap után folytatódik a pontvadászat csapatunk számára a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Késő délután a Kaposvár együttesét fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban.

A Rákóczi nagy utat járt be az elmúlt években, hiszen öt esztendővel ezelőtt még a Somogy megyei első osztályában szerepelt, ugyanakkor tavaly az OTP Bank Liga NB I.-től kényszerült búcsúzni. A 2020-2021. évi bajnokságban nyújtott eddigi teljesítményük elmarad a várakozástól, jelenleg a 15. helyen állnak a tabellán, s mindössze három pont választja el őket a már kieső helyen álló Szentlőrinc együttesétől. A hetedik fordulótól a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter irányítja a zöld-fehér együttes szakmai munkáját. Huszonkét mérkőzésből huszonhét pontot szereztek, 2021-ben nyolc mérkőzésből hetet. A két gólfelelősük közül a hétgólos Szarka Ákos sérülés miatt nem bevethető, azonban az őszi mérkőzésünkön győztes találatot jegyző Balázs Zsoltra (11 gólos) ezúttal jobban kell figyelnie védőinknek.

Ami minket illet, van törleszteni valónk mai ellenfelünkkel szemben, hiszen az ősszel 1-0-s vereséget szenvedtünk Kaposváron. Azon a találkozón több kulcsemberünk is hiányzott, most azonban szinte a teljes keret Csábi József vezetőedző rendelkezésére áll. Jó hír csapatunk háza tájáról, hogy Vólent Roland több mint fél év után a héten már a csapattal edzett, azonban még nincs bevethető állapotban.

Az elmúlt öt mérkőzésből négyszer vereséget szenvedtünk, ez tény. Ugyanakkor az eddigi szereplésünkkel, a 42 ponttal és a 10. hellyel elégedettek lehetünk. A csapatunk erejét mutatja, hogy hazai pályán megszerezhető 42 pontból 31 pontot gyűjtöttünk, többek között a tabella első két helyezettje a DVSC és a Vasas is vesztesen távozott a Tiszaligetből. Ezen statisztikát igyekeznénk ma tovább javítani, melyhez elengedhetetlen a fegyelmezett, taktikus játék és a helyzeteink minél nagyobb százalékban történő kihasználása.

A magayarfutball.hu statisztikája alapján ez lesz a két csapat tizenhatodik egymás elleni másodosztályú bajnoki mérkőzése. Pályaválasztásunk mellett igen jó a mérlegünk, hiszen hét találkozóból négyszer mi kerültünk ki győztesen, kétszer döntetlen eredmény született, és csak egyszer, 2002. október 19-én született kaposvári siker.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Hanyecz Bence lesz.

Élő közvetítés