2023. február 1. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Vissza a sikerek útjára

10.25.

Vissza a sikerek útjára

Két egyaránt egygólos vereség után a Merkantil Bank Liga NB II. 13. fordulójában mi más is lehetne a célunk, hogy ma ponttal, pontokkal távozzunk Soroksárról.

A sárga-feketék bár az első fordulóban hazai pályán legyőzték a DEAC együttesét, azt követően öt mérkőzésből mindössze két pontot szereztek Lipcsei Péter tanítványai. A hatodik játéknapon ismét hazai pályán a Csákvár ellen érezték meg a győzelem ízét. Azon a találkozón a vendégek szereztek vezetést, majd az 52. percben már kétgólos volt a Sori előnye, melyet azonban a kiegyenlítettek a Csákváriak. A nyáron visszatérő gólfelelős Lovrencsics Balázs – hat gólnál jár az idei szezonban – a 91. percben eldöntötte a három pont sorsát. Az a siker aztán nagy lökést adott mai vendéglátónknak, hiszen azóta csak idegenben, a Budaörstől szenvedtek vereséget. Hazai pályán legyőzték a Haladást (2-1), döntetlent játszottak az éllovas DVSC-vel (1-1), még Szentlőrinc és legutóbb a Siófok csapatát is két vállra fektették vendégként. Jó formában, 18 ponttal a nevük mellett várhatják tehát a mai mérkőzést.

Ami bennünket illet, a legutóbbi két találkozónk nem úgy sikerült, ahogy azt vártuk. Kaposváron több alapemberünk is hiányzott, végül 1-0-s vereséget szenvedtünk. A válogatott szünet után a jó erőkből álló, újonc Pécs csapata egy elkerülhető góllal elvitte a három pontot a Tiszaligetből. Mindkét találkozón voltak lehetőségeink a gólszerzésre, azonban a helyzetek kimaradtak, még hátul egy-egy hiba megbosszulta magát. Természetesen a jelenlegi helyezésünkkel (8.), illetve a megszerzett pontok számával (18) nem lehetünk elégedetlenek, de ma mindenképpen pontot akarunk szerezni. Kónya Márk eltiltása lejárt, azonban Földi Marcell és Vólent Roland továbbra sem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Rajtuk kívül még Tamás László neve szerepel a maródiak listáján, így közel a legjobb összeállításban léphetünk pályára.

Ha csak a statisztikát nézzük szinte biztosra vehető mai pontszerzésünk. Bár a két csapat eddigi egymás elleni mérkőzéseinek mérlege abszolút egyenlő – öt-öt soroksári és szolnoki győzelem mellet egy döntetlen –, de a XIII. kerületben még nem szenvedtünk vereséget. Az öt találkozóból négyszer mi kerültünk ki győztesen, még egyszer döntetlen lett az eredmény.

A mérkőzés 13.30 órakor kezdődik, a játékvezető Berényi Tamás lesz.

Élő közvetítés