2023. június 3. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Vereséget szenvedtünk a keleti rangadón

10.26.

Vereséget szenvedtünk a keleti rangadón

Ötvenedszer nézett egymással farkasszemet másodosztályú bajnoki mérkőzésen csapatunk a nyíregyházi együttessel. Ezúttal semleges pályán, Balmazújvárosban, ugyanis a nyíregyházi stadionban építési munkálatok zajlanak. A Merkantil Bank Liga NB II. 13. fordulójában megrendezésre kerülő találkozót az albérletben játszó hazaiak nyerték 2-0-ra.

A héten edzőt váltott a piros-kék együttes, mely tizenkét forduló után, húsz ponttal a hatodik helyen állt a tabellán. Pacaj Szergejt Feczkó Tamás váltotta a kispadon. Az új trénernek nem ismeretlen a közeg, hiszen már dolgozott Nyíregyházán, méghozzá Csábi József másodedzőjeként is. Az előző fordulóhoz képest két helyen változtatott a kezdőcsapaton a szerdán kinevezett tréner, aki három egykori szolnoki játékost is szerepeltetett ellennünk Galambos Ádám, Novák Csanád és Papucsek Barna személyében.

Még riválisunk szerdán edzőt váltott, addig csapatunk bajnoki mérkőzést játszott aznap Csákváron. Csábi József két helyen változtatott az ottani kezdőcsapaton, Földi és Sipos helyett Kovács Olivér és Rokszin kezdhetett a középpályán. Ahogy az várható volt, igyekezett a hazai csapat a kezdeményezést magához ragadni, azonban a 24. percben az első komoly helyzet a nyíregyházi kapu előtt alakulhatott volna ki, de a letámadásunk eredményeként szerzett labdát Lakatos István kissé elkapkodva, nem túl nagy erővel lőtte kapura. Két perccel később, pedig az első helyzetét gólra váltotta a Nyíregyháza. Gresó becsúszva megment egy átadást az oldalvonal előtt, majd Galambos indítja Pakut, aki a 16-oson belül balról középre lövi a labdát, melyet előbb Novák átlép és a mögötte érkező Zamostny 11 méterről középről védhetetlenül a hálóba bombázza. Érdekesség, hogy 325 játékperc után volt ismét eredményes a piros-kék együttes, és az eddigi utolsó góljukat is Zamostny jegyezte… A középkezdés után rögtön megduplázhatta volna előnyét a hazai gárda, miután a hátra passzolt labdát Szabó Alextől Novák „elveszi”, majd kissé kisodródva kapura lő, de Kovács Péter hárít. A játékrész utolsó említésre méltó eseménye még, hogy a 45. percben Kovács Olivér lerántja Novákot a félpályánál és sárga lapot kap…

A szünetben cserélünk, Lakatos Istvánt Tóth László váltja. A 49. percben Vass Patrik lövése pattan ki Szabó Alexről, majd az három perccel később Gresó lő kapura, a labda a kifutó hálóőrünk mellett elgurul, azonban a gólvonal előtt Tóth Bence becsúszva kirúgja. A 65. percben a tavalyi házi gólkirályunk, Novák Csanád szerez gólt. Mivel ezt piros-kék mezben teszi, most nem örülünk… Gresó addig forgolódott a tétovázó Molnár mellett a bal oldalon, még be nem tudta centerezni a labdát, majd a középen érkező hórihorgas center az ötös vonaláról befejeli a hálóba. Két perccel később kettős cserét hajt végre Csábi József, Vólent és Molnár jött le, helyettük Lakatos Csaba és Tömösvári lép pályára. A 73. percben ismét cserélünk Rokszin és Kovács Olivér le, Sipos és Kónya be. A 79. percben a már támadó szerepkörben játszó Kurdics nevéhez fűződik egy kapura lövési kísérlet, akárcsak a 81. percben, de egyik hárítása sem okoz különösebb gondot Fejér kapusnak. A 89. percben egy hazai kontra végén Sigér lő éles szögből kapura, de Kovács Péter szögletre hárít. A játékvezető a rendes játékidő letelte után két percet hosszabbított, majd lefújta a találkozót.

Elveszítettük tehát a keleti rangadót, melyen legyünk őszinték, nem azt a játékot nyújtottuk, melyet vártunk. Tizenhárom forduló után 16 ponttal a 12. helyen állva várjuk a folytatást. A mezőny továbbra is szoros, hiszen a 8. helyen álló Pécs mindössze kettő ponttal gyűjtött többet eddig nálunk. A válogatott szünet előtt két nagyon fontos találkozó vár ránk, hiszen október 31-én vasárnap a 19. helyezett Békéscsaba látogat a Tiszaligete, majd egy héttel később a 18. helyen álló III. Kerület otthonában lépünk pályára.

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Élő közvetítés