2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újabb nemes feladat

03.14.

Újabb nemes feladat

A Merkantil Bank Liga NB II. 29. fordulójában Ajkán lépünk pályára, mely együttes akárcsak múltheti ellenfelünk a Vasas, tavasszal még veretlen. A piros-kékeket hazai pályán legyőztük, így oda lett a remek szériájuk…

A Kis Károly által irányított Ajka nagyot megy idén, hiszen hét mérkőzéséből hatot megnyert, egyszer pedig döntetlent játszottak. A 12. helyen teleltek, de ennek a remek eredménysornak köszönhetően már az 5. helyen állnak a tabellán. A támadószekciójuk a legerősebb, hiszen 53 rúgott góljuk a második legtöbb a mezőnyben, Nagy Mihály Krisztián pedig 16 találattal nem csak a házigóllövőlistát vezeti, hanem Priskin Tamással (WKW ETO FC Győr) holtversenyben összesítésben is az élen áll. Az átigazolási időszakban nem volt nagy mozgás a keretükben, jobbára azon játékosok távoztak, akik kevesebb lehetőséghez jutottak. Köztük Lakatos István, aki nálunk folytatta pályafutását.

Ami csapatunkat illeti három vesztes mérkőzés után, egy igazi nagy skalpot begyűjtve növeltük pontjaink számát a múlt hét végén, így már 42 egység áll a nevünk mögött. Három pont választ el bennünket mai riválisunktól, így esetleges győzelmünkkel beérhetnénk őket. Szoros a tabella, hiszen az 5-10. helyezett csapatok között mindössze három pont a távolság. Molnár-Farkas Tamás letöltötte büntetését, így eltiltás miatt senki nem fog hiányozni.

A magyarfutball.hu adatai szerint ez lesz a két csapat tizenegyedik egymás elleni bajnokija. Az eddigi találkozók közül hetet mi nyertünk meg, egyszer játszottak döntetlent a csapatok, két alkalommal pedig az Ajka hagyhatta el győztesen a játékteret. A zöld-fehérek mindkét sikerüket hazai pályán érték el ellenünk.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Molnár Attila lesz.

Élő közvetítés