2023. február 1. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újabb bravúrra készülünk

04.07.

Újabb bravúrra készülünk

Hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Liga NB II-ben a mai napon. Csapatunk a Pécs otthonában lép pályára, mely találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A hazai gárdát a bajnokság előtt a Nemzeti Sport a sötét lovak kategóriájába sorolta. A sajtó szerint lehetetlen volt megmondani, hogy a dobogóhoz vagy a kiesést jelentő 18. helyhez lesznek közelebb. Nos, az eredményei alapján a PMFC jelenleg a 4. helyen áll a tabellán, mindössze négy pont a lemaradásuk a már feljutást jelentő második helyezett Vasassal szemben.  Vas László és stábja remekül összerakta az egykor szebb napokat is megélt pécsi csapatot. 2018 óta irányítja az együttest, és újoncként – idén kerültek fel az NB III-ból, miután 2015-ben az NB I-ből licencproblémák miatt kizárták őket – nagyszerűen szerepelnek. Tizenegy veretlenül megvívott mérkőzés utána az idei első bajnokijukon vereséget szenvedtek a WKW ETO FC Győr otthonában, majd hat mérkőzésükből hármat megnyertek és háromszor döntetlent játszottak. A válogatott szünet előtt a DVSC-től hazai pályán vereséget szenvedtek, de vasárnap magabiztosan győzték le idegenben a Siófokot. A Mecsekaljaiakra jellemző, hogy a stabil védekezés, harminc mérkőzésen mindössze tizenkilenc gólt kaptak, a legkevesebbet a bajnokságban.  

Ami csapatunkat illeti, a fentebb említett cikkben a bennmaradásért küzdők közé soroltak bennünket. „Sokszor mondják, egy újoncnak a második idénye jóval nehezebb az elsőnél, ez most a Szolnoki MÁV-ra hatványozottan igaz lehet, mivel a kerete meggyengült.” Ezen állításra alaposan rácáfoltunk, hiszen nyolc fordulóval a vége előtt negyvenhárom ponttal a tizedik helyen állunk, tizenhárom pont az előnyünk a kieső helyen állókkal szemben. Természetesen nem szabad megelégednünk az eddigi eredményeinkkel, tovább kell gyűjtögetni a pontokat. Idegenbeli mérlegünk vegyes képet mutat, hiszen tizenöt találkozóból hatszor szenvedtünk vereséget, aminél kevesebbszer csak négy csapat (Békéscsaba, Vasas, DVSC, PMFC), viszont mindössze egyszer nyertünk (Siófok), ellenben nyolc döntetlenünk van, ami nyolc értékes pontot jelent. Közte olyan bravúrral, mint például a Vasas, a Gyirmót, azaz két dobogós együttes, vagy éppen a Haladás ellen.

A tizenegyedik egymás elleni bajnoki mérkőzésünkön is szeretnénk pontot, pontokat szerezni. Nem ígérkezik egyszerű feladatnak, de képesek lehetünk rá. Van némi törleszteni valónk a Péccsel szemben, ugyanis az ősszel az utolsó percekben kapott góllal vereséget szenvedtünk a piros-feketéktől. Rajtuk kívül egyébként csak a Szeged és Gyirmót távozott győztesen a Tiszaligetből.

A mérkőzés 18.15 órakor kezdődik, a játékvezető Németh Ádám lesz.

Élő közvetítés