2020. április 9. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tornagyőzelem!

12.30_jó

Tornagyőzelem!

2018 februárjában egy kivételes labdarúgó, sportember előtt hajtott fejet az ország. Lázár Bence élete legnagyobb mérkőzését nem tudta megnyerni, tragikusan fiatalon leukémiában elhunyt. Vasárnap Bence tiszteletére második alkalommal rendezték meg a nevét viselő emlékgálát, melyen tíz, 35 év feletti korosztályú csapat mérkőzött meg egymással. Csapatunk az A csoportba kapott besorolást. Az első ellenfelünk a többek között Egressy Gáborral, Szlezák Zoltánnal, Véber Györggyel felálló Újpest FC volt. A lila-fehérek Kabát Péter és Dusan Vasziljevics góljaival már kétgólos előnyre tettek szert öt perc alatt. Szádvári Gergő gólja után ismét a kétszer villantak az Újpestiek, mire Kotula László gólja volt csak a választ. A 2-5-ös végeredmény Vasziljevics találatával alakult ki.

A második mérkőzésen a tavalyi győztes Nyíregyháza volt az ellenfél. Volt miért visszavágnunk, hiszen 2018 decemberében az elődöntőben büntetőkkel szenvedtünk tőlük vereséget. Ezúttal nem sok esélyt hagytunk nekik, taktikus játékkal Szoboszlai Imre, Antal Gábor és Szádvári Gergő góljaival 3-0-ra győztünk.

Következő ellenfelünk a hibátlan mérleggel rendelkező, kettőből kettőt nyerő Kerekegyházi SE volt. A Zamostny Balázst is soraikban tudó Bács-Kiskun megyei csapat háromgólos vereséggel hagyta el ellenünk a játékteret. A gólokat sorrendben, Mile Krisztián, Kotula László, Zamostny Balázs és Szádvári Gergő szerezte, így alakult ki a 4-1-es sikerünk.

Az utolsó csoportmérkőzésnek úgy mehettünk neki, hogy már döntetlen esetén is elődöntőbe jutunk. Rögtön kétgólos hátrányba kerültünk, miután az F-Group Menedzseriroda (Szabó Tibor, Kenesei Krisztián, Juhász Roland, Máté Péter, Filipovics Vladan) kétszer is eredményes volt. Akárcsak az Újpest ellen, ezúttal is Szádvári gólja hozott vissza a meccsbe, ám akárcsak a lila-fehérek ellen tiszavirág életnek bizonyult a remény, hiszem Filipovics és Kenesei góljaival már 4-1, nem ide. Alig három perccel a vége előtt ismét szépítettünk (Szádvári volt eredményes), de itt véget is ért a párhuzam az első csoportmeccsünkkel, hiszen huszáros hajrával előbb Horváth Csaba, majd a dudaszó előtt pár másodperccel Szoboszlai Imre góljával 4-4 lett a végeredmény, ami a továbbjutásunkat eredményezte.

Az elődöntőben a tavalyi döntős Kiskunfélegyháza várt bennünket, soraikban az egykor szolnoki mezt is viselő Némedi Norberttel, az ex-ferencvárosi Bojan Laziccsal és több NB I-es csapatban is megfordult Montvai Tiborral. Ezen a találkozón is futnunk kellett az eredmény után, hiszen Montvai és Ábel góljaival már kétgólos előnyben volt riválisunk. Három perccel a vége előtt ismét Szádvári gólja jelentette a reménysugarat, a fény pedig 20 másodperccel a vége előtt érkezett, miután Antal bedobását Ulvicki Mihály fejelte a kapuba. Büntetőpárbaj következett, ahol is Antal Gábor, Szádvári Gergő és Szoboszlai Imre is kegyetlen ítéletvégrehajtónak bizonyult, s mivel a másik oldalon csak egy találat született, így a döntőbe jutottunk.

A finálé másik csapatával a csoportmeccsek során már találkoztunk, ugyanis a Kétegyházi SE lett a másik elődöntő győztese. Bár rövid volt számunkra a pihenőidő az elődöntő és a döntő között három perc játék után kétgólos előnyre tettünk szert. Virág Ferenc öngólja, valamint Horváth Csaba fejesével vezettünk. Újabb három perc múlva már ismét döntetlen volt az állás, Virág Gábor duplázott. A mindent eldöntő gólt nekünk sikerült megszereznünk, Kotula passzát Ulvicki Mihály helyezte higgadtan a kapu bal alsó sarkába. Mivel a hátralévő hat percben nem született több gól, így a II. Lázár Bence Emlékgálát csapatunk nyerte.

A torna gólkirálya 7 találattal labdarúgónk, Szádvári Gergő lett, még a torna kapusának Ulvicki Attilát választották meg.

Eredmények

Csoportmérkőzések:

Újpest FC – Szolnoki MÁV FC 5-2

Szolnoki MÁV FC – Nyíregyháza SFC 3-0

Kerekegyházi SE – Szolnoki MÁV FC 1-3

Szolnoki MÁV FC – F-Group Menedzseriroda 4-4

Elődöntő:

Szolnoki MÁV FC – Kiskunfélegyházi HTK 2-2 (büntetőkkel: 5-3)

Döntő:

Szolnoki MÁV FC – Kerekegyházi SE 3-2

A csapat tagjai voltak:

Ulvicki Attila – kapus; Antal Gábor, Balogh Pál, Horváth Csaba, Kotula László, Mile Krisztián, Pelles András, Pintér László, Szádvári Gergő, Szoboszlai Imre, Ulvicki Mihály – mezőnyjátékosok.

Élő közvetítés