2020. április 5. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Tisza-parti csapatok mérkőzése

03.01.

Tisza-parti csapatok mérkőzése

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lépünk ma pályára, méghozzá Szegeden, ugyanis hat év után tért haza a Csongrád megyei együttes. A Merkantil Bank Liga NB II. 26. fordulójában két, tavasszal veretlen csapat mérkőzik ma meg egymással.

A házigazdák, akárcsak mi, tavaly jutottak vissza a másodosztályba. Az első sikerükre – a Balmazújváros elleni győzelmüket, annak kizárása miatt törölték – a hetedik mérkőzésükön érték el, az akkor második helyen lévő Csákvárt verték meg, méghozzá már az új otthonukban, a Szent Gellért Fórumban. A tabella 13. helyen töltötték a telet, s a tavaszi négy mérkőzésükből háromszor döntetlent játszottak, még legutóbb Győrből hozták el a három pontot. Az átigazolási időszakban az amúgy sem gyenge játékos keretüket tovább erősítették. Grumic Miroslav (ZTE-ből), Hudák Martin (ZTE-ből) és Kuti Krisztián (DVSC-ből) egyaránt alapemberek a tavaszi Szegedben.

Ami csapatunkat illeti Horgosi Donát sérülése javul, de nyilván még pár mérkőzésen biztos nem fog tudni pályára lépni. Rokszin Ádám eltiltását tölti, így ő sem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Rajtuk kívül mindenki hadra fogható. Pontszerzés szándékával kelünk útra – tovább fűzni a három mérkőzés óta tartó veretlenségi szériánkat –, ami az elmúlt évek statisztikája alapján nem ígérkezik könnyűnek. Bár az ősszel döntetlenre végződött a Tisza-parti csapatok csatája, azonban a legutóbbi tíz találkozónkból ezzel együtt csak háromszor sikerült pontot szereznünk a Szeged ellen. Legutóbb 2012. szeptember 29-én sikerült három pontot gyűjtenünk a kék-fekték ellen. Akkor Szegeden nyertünk, ma itt a lehetőség megismételni azt az eredményt.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Kárpály Mihály lesz

Élő közvetítés