2020. július 8. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Szomszédvárak mérkőzése

11.03.

Szomszédvárak mérkőzése

A Merkantil Bank Liga 15. játéknapján idegenben lépünk pályára. Nem kell azonban csapatunknak hosszú utat megtennie, ugyanis Tiszakécske vendégei leszünk.

A házigazda a 2017-2018-as NB III. Közép csoport bajnokaként vívta ki a felkerülést a másodosztályba, majd az elmúlt szezonban sikerült is megkapaszkodnia, hiszen a 15. helyen zárt. A feljutást megelőzően sokáig megyei osztályokban szerepeltek, de 1993 és 1999 között már megmutatták magukat a másodosztályban, sőt az 1997-1998-ban az NB I-ben is megfordultak.

Vezetőedzőjük, Simon Antal április vége óta irányítja a Bács-Kiskun megyei csapatot, mely idén tizenkét mérkőzéséből tizenhárom pontot gyűjtve a 15. helyen áll a tabellán. Két győzelemmel rajtoltak, ám utána három vereség következett. A harmadik sikerük Nyíregyházán született meg, majd a következő négy mérkőzésükből mindössze egy pontot szereztek. Siófok elleni hazai győzelemmel kilábalni látszottak a hullámvölgyből, de legutóbb egy ötöst kaptak a Szeged-Csanád vendégeként.

Ami a mi formánkat illeti igazán jónak mondható, hiszen legutóbbi öt mérkőzésünkből, mindössze egyszer szenvedtünk vereséget, a három győzelem és egy döntetlen mellett. Ezt a szériát szeretnénk folytatni Tiszakécskén is. Horgosi Donát letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását, így ő ismét elfoglalhatja helyét a védelemben. Kotula Máté és Tamás László sérülése miatt biztosan nem lesz bevethető a szomszédvárak csatájában, ám rajtuk kívül mindenki a szakmai stáb rendelkezésére áll.

A két csapat ötödször találkozik ma egymással. A Tiszakécske ellen egy győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlegünk, ráadásul idegenben pontot sem szereztünk vendéglátóink ellen. Reményeink szerint 19.00 óra körül ez utóbbi sorozat megszakad.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Böcskei Balázs lesz.

Élő közvetítés