2021. szeptember 20. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Súlyos vereség

09.13.

Súlyos vereség

A Merkantil Bank Liga NB II. 7. fordulójában a bajnokság egyik favoritja a Vasas látogatott a Tiszaligeti Stadionba. A vendégek ugyanannyi pontot gyűjtöttek eddig, mint mi, viszont ők eggyel több mérkőzést játszottak.

Sérülés miatt ezúttal Kovács Olivér, Kónya Márk és Papp Szilárd hiányzott a keretből, ugyanakkor a cserék közé jelöltek közül, Földi Marcell, Szekszárdi Tamás és Tóth László sincs még százszázalékos formában. Az első helyzet a Vasas kapuja előtt adódott, Lakatos István beadása után Molnár senkitől sem zavartatva a kapu mellé lőtt. Az első vendégszöglet után viszont gól született Balajti beadását Otigba fejelte a hálóba. A 16. percben tovább növelte előnyét a piros-kék együttes. Feczesint a 16-oson belül a játékvezető szerint Gohér szabálytalanul akadályozta a kapura lövésben, ezért 11-est ítélt. A büntetőt a sértett értékesítette, bár Csáki majdnem hárította. A kétgólos hátrány ellenére folyamatosan jöttünk vissza a mérkőzésbe. Többet birtokoltuk a labdát és akár a 44. percben szépíthettünk is volna, de Lakatos István 10 méterről leadott lövését Jova hárította.

A szünetben a vendégek kettőt cseréltek – Radó és Balajti le, Pekár és Hinora be –, még Csábi József csak egy helyen változtatott, Irmest Kurdics váltotta. Az 53. percben talán végképp eldőlt a három pont sorsa, ugyanis Silye góljával már 3-0-ra vezettek a Angyalföldiek. Az 58. percben kettős cserével igyekezett belenyúlni a stáb a mérkőzésbe, Tömösvári és Lakatos István jött le, helyettük Rokszin Ádám és Tóth László állt be. Sajnos a jelentős változás elmaradt ráadásul a 77. percben a szünetben csereként beállt Hinora volt eredményes a vendégek részéről, és ha még nem lett volna elég a 88. percben a nem sokkal korábban csereként beállt Sztojka Dominik is a hálónkba juttatja a játékszert, kialakítva ezzel a 0-5-ös végeredményt.

Hazai pályán az elmúlt másfél évben mindössze háromszor szenvedtünk vereséget. Arra, hogy öt gólt kapjunk itthon sem sűrűn volt példa. Legutóbb 2017. október 29-én a Vácnak sikerült ötször is eredményesnek lennie a Tiszaligetben, előtte pedig a 2006. augusztus 19-én a Fradi jutott öt találatig ellenünk. Az elmúlt huszonötévben viszont egyszer sem kaptunk ötgólos különbséggel Sok időnk nincs a sebeinket nyalogatni, hiszen szerdán újabb bajnoki mérkőzés vár ránk, az ebben a bajnokságban még nyeretlen Siófok otthonába utazunk. Ott be tudjuk bizonyítani, hogy ez a vasárnap csak egy rosszul sikerült nap volt.

Élő közvetítés